Temetési etikett: A megjelentekkel illik pár szót váltani a temetés előtt és után a közeli rokonoknak? Miről illik beszélni?
Temetés végén a résztvevők elhunyt barátai automatikusan odajönnek részvétet nyilvánítani a közeli rokonokhoz, vagy ez nem megszokott dolog?
Rég látott rokonokat illik elhívni beülni utána valahová egy beszélgetésre? Vagy ez nem elvárás? Ha van olyan rokon akit viszont nem hívnál el szívesen akkor azt hogyan intéznéd?
Tudom sok kérdés.. de szerencsére nem vagyok járatos ezekben.
15!
Nézd, nyilván nem kötelező. NEKED nem kell partitálakat rendelni. MÁS megteszi. NEKED nem kell beszélgetni, ha nem tudsz, MÁS megteszi. NEKED lehet a némaság és a magány segít feldolgozni a szeretted elvesztését, MASNAK meg az, ha olyanok veszik körül, akik ismerték és szerették azt, aki elhunyt és megemlékeznek róla veled együtt.
17!
Ki nézett le kit? Ha menne az értő olvasas, akkor sikerült volna felfogni, nincs olyan, hogy kötelező feladat a gyászban. De segitek, leforditom a mondandomat a te szintedre:
"Nézd, nyilván nem kötelező. A Katinak/Petinek/Zsuzsinak/Janinak nem kell partitálakat rendelni. A Mari/Pali/Klári/Misi megteszi. Katinak/Petinek/Zsuzsinak/Janinak nem kell beszélgetni, ha nem tud, Mari/Pali/Klári/Misi megteszi. Katinak/Petinek/Zsuzsinak/Janinak lehet a némaság és a magány segít feldolgozni a szerette elvesztését, Marinak/Palinak/Klárinak/Misinek meg az, ha olyanok veszik körül, akik ismerték és szerették azt, aki elhunyt és megemlekeznek róla velük együtt."
Az én lelkemnek semmi baj, és a válsz se volt lenéző. Ha te mást látsz bele, az a te bajod, a te lelkivilagodat tükrözi, nem az enyémet.
Minden ember máshogy gyászol. Sőt, ugyanaz az ember is gyaszolhatja minden szerettét máshogy. Nincs olyan, hogy jó vagy rossz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!