Gáz, ha megpusziltam nagymamám homlokát közvetlenül a temetése előtt, miközben a koporsóban feküdt?
Hát, akkor már nem szokták. Fertőzést kaphatsz.
Az lemúlást, elbomlást tudomásul kell venni.
Nem. Miért, valaki a jelenlévők közül kritizált érte?
Egyenlőre az evolúció emberi léptékkel mérve egy helyben topog. Egy emberöltő alatt sem történik érdemi változás. Hiába erőltetjük a folyamatos logikus gondolkodást, van bennünk egy vad, érzékeny állat, amelyik meg akarja élni az ösztöneit, az érzéseit.
Ez egy szép gesztus volt. Elbúcsúztál tőle és intim kapcsolatba kerültél az elmúlással. Mert bár szomorú lehet, de ez vár mindannyiunkra.
Hogy jut eszedbe ilyen szóhasználat egy szeretett személytől való búcsúzás kapcsán?! Szeretted és elköszöntél tőle! Soha ne tartson vissza az érzelmeidben a mások véleményétől való rettegésed!
És természetesen nem kaptál tőle fertőzést, micsoda hülyeség már ez!
Nem teljesen értek ehhez a témához, annyit tudok, hogy a halottat egy bizonyos ideig meg lehet érinteni, mert ugyanazok a mikróbák végzik az elhunyt lebontást, amik jelenleg a te testeden is vannak. Aztán erről bővebben egy szaki tud nyilatkozni.
#4-es pedig a mások véleményétől való rettegés óriási problémám, és az élet számos területén akadályoz. Na de ez már mentális egészség kategória...
Köszönöm a válaszokat, csak kiváncsi voltam a véleményetekre :) Jóéjt :)
Dehogy gáz. Természetes emberi reakció. Én is megpusziltam apu fejét, amikor utoljára láttam és már nem élt.
(Aki pedig fertőző betegségben veszti életét, azt nem ravatalozzák fel nyílt koporsóban. Onnan tudom, hogy a pasim nagymamája covidban hunyt el. Úgyhogy nincs reális fertőzésveszély.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!