Hogyan illik köszönni 18 éves kor után egy tanárnak?
Nem, ne legyél már ennyire befeszülve, nyugaton többen tegezik a másikat. Sőt a volt osztálytársaid szüleit akivel gyerekként tegeztétek egymást, ezután is tegezheted
Pl múltkor a “mecdönciben” a nagymamámmal voltunk és tegezve köszöntek nekünk, neki is tetszett úgy láttam rajta. 🙂 Ez tök klassz, sokkal jobban ezek a helyek ahol tegeződés alap, mint mondjuk.
Tegezve is meg lehet adni a tiszteletet és magázva is lehetsz bunkó.
“ nyugaton többen tegezik a másikat. ”
Ahhoz nekünk meg mi közünk?
Az az ő kultúrájuk az ő szokásaik.
A magyaroknál ez nem szokás.
18 éves már felnőtt korú.
Köszönjön a napszaknak megfelelően mindekinek.
Ha az idősebb felnőtt felajánlja a tegezést, akkor sem fogom hátba veregetni, mint a haverokat.
-Szervusz, István bácdi, vagy István bátyám.
-Kati néni, stb.
Ha rokon az illető, akkor, mivel már iskolán kívüli és te már felnőtt vagy, visszategezed.
A tiszteletet mindig meg kell adni.
"Nyugaton többen tegezik a másikat."
Már ahol. Mert a németek például kifejezetten magázódósak, ugy tudom, ott még a fiatal felnőttek, kollegák is is simán magázódnak.
08:45
Az angolszász, vagy skandi országokban divat. Szerintem az egykorú miért ne tegezhetné? Mondjuk egy 20-30 év különbséggel nem mondom, de mondjuk a gyerek mért ne tegezhetné az osztálytársa szület? Tanárait nem kell, arra én is azt mondom.
De ez a posztszovjet kultúra elég gáz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!