Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » 18 éves kor után elvárás,...

18 éves kor után elvárás, hogy saját lábra álljunk?

Figyelt kérdés

Érettségi után, ha valaki jelentkezik továbbtanulni mennyire tolerálja a szülő, ha nem megy dolgozni a nyáron a gyereke?

Nem azért nem megy, mert lusta, hanem inkább arra használná a nyarat, hogy nyelvet tanljon önszorgalomból.

2016. jún. 21. 17:16
 1/9 anonim ***** válasza:
Nekem ha lenne fiam én mindvégig támogatnám mindenben amíg tanul hiszen ez is a szülő egyik feladata. Attól mert elmúlt 18 éves még nem változott semmi. Meg azért általában a legtöbb ember egyetem mellett dolgozik is szóval annyira nem is kell a szüleire támaszkodnia.
2016. jún. 21. 17:24
 2/9 anonim ***** válasza:
6%
Igen, és jogos.
2016. jún. 21. 18:48
 3/9 anonim ***** válasza:
Normális szülő nem várja el, inkább támogat, hogy legyen erőd minél jobb eredményt elérni. Munka mellett nem mindig lehet. Főleg ha nem büfészakra jár az ember. A nyelv is nagyon fontos.
2016. jún. 21. 19:25
 4/9 anonim ***** válasza:
én egész nyáron nyaralok, meg lóbálom a lábam... nem vagyunk olyan hú de jó módúak, de mindig van mit enni, számlák befizetve, átlag családként élünk, különösebb költséges hobbijaim nincsenek ami vinné nagyon a pénzt, úgyhogy szüleim nem várják el, hogy a bruttó 500 forintos diákmeló keretében kasszázzak a tűzhely mellett egész nyáron valami gyrososban... majd ha kenyérre kell, akkor szó nélkül megyek, de addig kifekszek a parkba valami csajjal, megiszok egy sört és ez így pont elég is...
2016. jún. 21. 20:17
 5/9 anonim ***** válasza:

Egy 18 éves embernek tisztában kell lennie a családja anyagi helyzetével. Ha jómódúak a szüleid, akkor menj el nyelvtanfolyamokra, szerezz jogsit, ha még nincs, stb. Szerintem a szüleid ezt támogatják, és nem várják el, hogy dolgozz. De a szabadidődben segits be a háztartásba egypár órát, hidd el, hogy jólesik nekik, ha átvállalod a bevásárlást, esetleg elmégy segiteni a nagymamádnak valamit, urambocsá kiporszivózol, ablakot pucolsz, stb.

Amennyiben viszont a családod rászorul, akkor már elég felnőtt vagy ahhoz, hogy valami diákmelót is bevállalj a nyár egy részére és az egyetemi tanulmányaidat a saját magad által megkeresett zsebpénzzel kezdjed. Mert sokba fog kerülni...

Szerintem ezt Te mérlegelni tudod, erre kivülről nem lehet választ adni. Felnőttként kell gondolkodni, végülis nagykorú lettél...

2016. jún. 21. 21:22
 6/9 anonim ***** válasza:
Én is idén érettségiztem, és továbbtanulok jövőre (egyetem)... Elég sokat tanultam az utóbbi időben és elég valószínű, hogy az egyetemen még többet fogok, így kihasználom a nyarat! Táborokba megyek, kirándulni a barátokkal és lehet, hogy megtanulok mégegy nyelvet, leteszem a jogsit stb. Persze mindemellett itthon besegítek amiben csak tudok (főzés, sütés- hobbinak is jó). Nem vagyunk nagygazdagok, de azért azt sem érzem, hogy rászorulnánk arra a pénzre, amit esetleg meg tudnék keresni.
2016. jún. 21. 22:04
 7/9 anonim ***** válasza:

nyelvet tanulni munka mellett is lehet amúgy.

de teljesen szülő függő. pl ha valaki 5-6 éves szakra jelentkezik,akkor szerintem elvárható, hogy azért 22-23 évesen legalább nyáron elmenjen dolgozni. amúgy sem szimpatikus majd a jövőben a munkáltatónak,hogy a kedves fiatal még életében nem dolgozott egy napot sem. szóval nem hátrány,hogyha legalább nyáron dolgozik az ember. persze idővel úgyis lesz szakmai gyakorlat. de azon kívül jó,hogyha van egy kis tapasztalat.

de amúgy még anyagi helyzettől is függ! hogyha nem tudják eltartani a szülők,esetleg tandíjat kell fizetni meg albérletet az egyetem miatt,akkor illik besegíteni amennyire lehet.

de ha mondjuk valaki otthon él egyetem alatt és a családi kasszába belefér,hogy őt is eltartsák,akkor nem tragédia,hogyha nem dolgozik nyáron se..csak mondom, nem hátrány munkakeresésnél majd. mégha nem is sikerül szakmába vágó diákmelót találni,akkor is csak segít egy kicsit beleszokni a munka világába,hogy majd az első komoly munkahelyeden ne legyen olyan gáz,hogy életedben nem dolgoztál még. érted

2016. jún. 22. 08:51
 8/9 anonim ***** válasza:

hát én ahogy betöltöttem a 18-at máris mentem diákmunkákat vállalni, pedig gimnazista voltam. Nyéron pedig végig dolgozok. Nem azért,mert annyira nagyon szegények lennénk, de legalább azt a kis zsebpénzt nem követelem ki anyáéktól,hanem megkeresem magamnak. Így ömerőből veszek magamnak ruhákat, vagy bármit. Nem kell azt várnom,hogy mikor adnak megint költőpénzt.

És jó érzés,hogy én is képes vagyok pénzt keresni, a saját kis fizetésemből tudok nekik venni ajándékot szülinapra,karácsonyra. Milyen már,mikor ők adnak nekem pénzt,én meg abból veszek nekik valamit.

Szerintem nem feltétlen kell már 18 évesen saját lábra állni,mert egyetem mellett lehetetlen, vagyis nehéz. Bár valaki képes rá. De azért 18 évesen már igazán elkezdhetne egy picit dolgozni,tapasztalatot szerezni,én kínosnak érezném magam,ha nyáron csak lógatnám a lábam. Főleg most 20 évesen,biztos nem ülnék egés z nyáron és nem keresnék semmi pénzt.

Persze szerencsés az,akinek a csal

dja gazdag.

De igy legalább büszke lehetek magamra.

2016. jún. 22. 11:11
 9/9 anonim ***** válasza:
Nyelvtanulás mellett simán lehet vállalni alakalmi munkákat. Nekem ez egy picit lustaságnak tűnik.
2016. jún. 22. 11:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!