Hogyan illik viselkedni vendéglátó helyeken?
Igyekeztem kerülni az ilyen helyeket az eddigi életemben mert zavarban vagyok az emberek közt, viszont rájöttem, hogy így sose tanultam meg azt, hogy hogyan működnek a vendéglátó helyek beülős részei. (Ha tehettem elvitelre kértem mindig, vagy autós kiszolgálást használtam)
Belépésnél én keressek meg egy pincért, vagy menjek a pulthoz rendelni, vagy várjak amíg oda jönnek hozzám? A fizetés, ha nincsen pult, csak pincérek akkor hogyan működik? Ha valami nem világos, de nyilvánvalóan annak kéne lennie számomra akkor arra rákérdezhetek, vagy próbáljam nem lejáratni magam? (Pl: ülhetek-e bárhová, vagy az asztalok foglalva vannak)
Szerintem nagyjából tudom ezeket, illetve 1-2x volt ezekben részem, de gondoltam inkább megkérdem ezt, mielőtt elkezdek gyakorlatot gyűjteni ebben. 20F
Azt kell mondjam: attól függ, milyen hely.
Egy önkiszolgáló (McDonalds szerű) helyen te mész a pulthoz, rendelsz, fizetsz, leülsz.
Egy étterem típusú helyen leülsz, jön a pincér az étlappal, választasz, kihozzák, megeszed és fizetsz.
Mind2 helyen jelezve lesz az asztalnál, ha már foglalt.
Pár hónapja volt egy UGYANILYEN kérdés!
Bemész, szétnézel, és rá fogsz jönni azonnal, hogy miként működik az adott étteremben. Ahol a pincér kísér az asztalhoz, ott általában van egy recepcióspult jellegű "megállítóhely". A többinél leülhetsz olyan asztalhoz, amire nincs kitéve a foglalt táblácska. Aztán majd jön a pincér, és hozza az étlapot..
Szállodánál a legtöbb esetben előre foglalsz. Megérkezel, a recepcióhoz mész, megmondod, ki vagy és a recepciós pedig intézi az adminisztrációt, odaadja a szobakulcsot is, elmondja a tudnivalókat. Megkérdezi, akarsz-e reggelit, ebédet, vacsorát, ha olyan a hely.
Távozáskor odamész, és ezt mondod: Szeretnék kijelentkezni. Ekkor a recepciós odaadja a számlát, fizetsz, és hazamész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!