Titeket ez nem idegesít?
Én sem mondom soha, hogy kívánok. Jó napot és az illető megszólítása, vagy ha boltban/hivatalban/ egyéb ilyen helyen vagyok, ahol nem tudom személy szerint megszólítani, akkor csk sima Jó napot. Mégse harapták még le a fejem.
Ezzel a jó napot- tal az a baj, szerintem, hogy lehet kicsit gúnyosabban is mondani néha, legalábbis inkább kiütközik rajta, mint ha hozzátennéd, hogy kívánok, valamint ha lehagyod, hogy kívánok, néhány ember hajlamosabb csak az orra alatt elmormogni, hogy "jónapo", így valóban nem a legszebb. (A t-t direkt hagytam le, mert nagyrészt tényleg nem hallani ilyenkor :) )
Viszont,nekem az a titkom, hogy mosolyogva és vidáman mondom, hogy jó napot, és szinte mindig mosolygós választ kapok rá.
A te tanárodnál, ahogy olvastam, ugyanez volt a helyzet, egy mosolygós és kedves jó napot- ra fakadt ki így, ebben az esetben meg is mutatta, mekkora bunkó. Szerintem egy normálisan elmondott jó napottal semmi baj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!