Titeket ez nem idegesít?
A Jó napot kívánok az illő, úgy tudom a jó napot bennsőséges kapcsolatkor használják. Én anno az oszfőmnek így köszöntem, mert jóban voltunk.
Manapság az is valami, ha köszönnek a fiatalok!! Szerintem a reakciója túlzott volt.
Azt még kifelejtettem, hogy az osztálytársam és a tanárnő lánya régen legjobb barátok voltak, sokat voltak együtt, oszt.társam szülei sokat vigyáztak a tanerő gyerekére.
A reakció szerintem is túlzás volt. Köszönöm a választ! :)
ez a tanár és a diák kapcsolatán mulik
volt osztályomban 1 gyerek ásitota történelmen és nem rakta oda a kezét erre a tanár majdnem szaktanárit adot neki mert bunkó
Hiába illik úgy, hogy "Jó reggelt/napot/estét kívánok!", azért akkora bűn nem lehet egy tizenéves gyerektől, ha a "kívánok"-ot lehagyja... Legalábbis én nem szólnék érte, ha tanár lennék.
Köszönöm a válaszokat! :)
Én soha nem rakom hozzá a kívánok szócskát, eddig még nem akartak meglincselni érte. :)
21/L
Én sem teszem oda soha a kívánok-ot, és ugyanígy nem köszönök viszontlátásra-val sem, hanem csak viszlát-tal.
Nekem nem áll rá a szám, ez van, akinek tetszik tetszik, akinek nem, nem. Egyébként nem volt még belőle gondom, legalábbis nem szóltak. Pedig tudom, hogy a viszlát-ot sokan bunkónak tartják. :)
Viszont a "jó napot", kicsit tényleg parasztos (legalábbis szerintem), ezért jó reggelt-tel tovább köszönök a kelleténél, jó estével pedig korábban, gyakran már 5 órakor is, pláne télen, amikor korán sötét van. Tudom, hogy ez sem illendő, de ha egyszer ez jön a számra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!