Dániában IT szektorban elég az Angol nyelvtudás az elhelyezkedéshez?
10:
Általában szoktak segíteni az elején meg a fontosabb hivatalokban beszélnek angolul is. De magántanárral vagy nyelviskolába már idehaza is elkezdheted a dán nyelvnek a tanulását (Duolingo-t nem tudom milyen, ott a többi nyelvnél tudom, hogy használhatatlan kifejezéseket tanít meg, mert nem sokat érsz sehol azzal a tudással, hogy elmondod "a teknős kenyeret eszik").
Eleve sokszor a válasz választós feladatok hibásak vagy a hanganyagok nem jók a feladatokhoz más nyelvekben.
Az általad leírt példa mondatban pedig elég szavakat kicserélned és értelmes lesz. :)
12:
Csak a fontosabb kifejezéseket nem így szokás tanulni, hogy megtanulsz értelmetlen mondatokat, aztán azokban a szavakat kicseréled. Raktak volna bele minden nyelvben normális kifejezéseket.
Ebben igazad van. Csak arra akartam rámutatni, hogy az ilyen értelmetlennek tűnő mondatokkal is meg lehet mutatni a nyelvtan működési elvét. Sőt így talán még jobban is megragad ha nem hétköznapi dologról szól a példamondat. :)
Legalább is ha én nyelvet tanítanék, akkor én is olyan példákat mutatnék amik annyira eltérnek a "normális"tól, hogy megmarad az emberek fejében. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!