Melyik a köszönési sorrend?
A férfi köszön előre a nőnek.
A fiatal az idősebbnek.
Melyik bírálja felül a másikat?
Szóval ha nőként találkozom egy 10 évvel idősebb férfival, akkor ki köszön előre?
„ Az egyik azon sértődik meg, hogy nem köszöntél előre. A másik azon, hogy magáztad és így öregíted. A harmadik azon, hogy letegezed. A negyedik azon, hogy "jó napot kívánok" helyett "jónapot"-ot köszönsz. A negyedik rühelli a "helló"-t. Aztán leszarod az egészet, mert ha valaki udvariatlannak tart azért, mert a saját módodon üdvözölted, az mindenbe bele fog kötni később is.“
Egy állásinterjún először én köszöntem és nyújtottam a kezem az egyik igazgatósági f.szkalapnak. Aki kezet sem fogott velem, annyira a szívére vette ezt az etikett vétséget:D
Hogy a kérdésedre is válaszoljunk:
>> Szóval ha nőként találkozom egy 10 évvel idősebb férfival...>>
Ennyire nem lehet leegyszerősíteni, mert már hülyeségbe fullad... olyan, mint amikor az orvos azt tanácsolja a rákbetegnek, hogy soha ne hagyja abba a szuszogást és akkor örökké fog élni.
A fenti kérdésedre a válasz: Helyzettől függ: ha az a 10 évvel idősebb férfi a főmérnök és feljebbvalód, akkor te köszönsz előre - ha pedig az alárendelted, akkor ő köszön előre (emlékezz: 1. helyen áll a rang/tisztség, vagyis a rang felülírja a kort és nemet). Viszont ha az igazgatóddal az ABC-ben futsz össze, ő köszön előre.
A köszönéssel kapcsolatban sokan elfelejtenek egy különleges szabályt, ami csak a köszönésre vonatkozik és minden helyzetet felülír: az köszön előre, aki belép valahová vagy eltávozik onnan (az 1,2,3. szabályok csak ezután következnek). Ha pl. a hegesztő műhelybe belép az igazgató, akkor ő köszön előre az ott tartózkodó inasoknak. Ha a tanítónéni belép az osztályba, ő köszön először, utána a gyerekek kórusban válaszolnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!