Mindenki szerint a fiúk lassabban érnek mint a lányok. Szerinted? (Bövebben lennt. )
Aranyos az elgondolásod, de pár ponton sántít.
A gyerekes viselkedés az, hogy elvagyunk a játékokkal, nem is érdekel más.
A kamaszos viselkedés a visítozás. Na meg persze lányos.
Innen nézve igenis előrelépés lehet ez a lányoknál.
De nem is ez a lényeg. Egy lány 16 évesen visítozik, 18-19 évesen már tudatosan készül az életre. Tudja, mit akar csinálni, nem esik kétségbe, ha neadjisten megkérik a kezét.
Egy fiú ezzel szemben még a húszas évei elején is csajozni akar (nyilván, mivel ő később kezdte, de neki is kell az az idő). A családalapítás, felnőtt élet csak később jön neki be a képbe.
Megdöbbennél, ha látnád, hogy ezek a visítozó csajok hogy tudnak készülni az életre. És itt nem csak arról van szó, hogy elájulnak egy kisbabától. Több ismerősöm van, aki a nyári keresetét rendszeresen félretette már ilyen korban, hogy majd az életkezdésre jó lesz. De ezek mind lányok. A fiúkat ilyesmi még nem érdekli. Majd csak lesz valahogy.
Azt javaslom, gondold végig a dolgot tíz év múlva. Egész másképp fogod látni :)
Egyetértek az 1.-vel.
Lehet, hogy a te osztálytársaid (gondolom őket hoztad fel példának) viselkednek így, és te azt hiszed, hogy ez mindenkinél így van.
1. válaszoló leírta a nagy többséget.
Viszont:
Vannak kivételek, akik erősítik a szabályt.
Lehet, hogy te komolyabb vagy, és nem csinálsz olyanokat mint a nagy átlag.
Sajnos:
Én kb. 13 évesen komolyabban gondolkodtam, mint a legtöbb 16-20 éves, akiknek (szintén a nagy többség) fogalmuk nincs arról, hova mennek tovább tanulni.
Lásd, ennek ellenére én már 10 évesen tudtam, mit akarok, és ezért azóta is keményen küzdök.
16/L
"De nem is ez a lényeg. Egy lány 16 évesen visítozik, 18-19 évesen már tudatosan készül az életre. Tudja, mit akar csinálni, nem esik kétségbe, ha neadjisten megkérik a kezét.
Egy fiú ezzel szemben még a húszas évei elején is csajozni akar (nyilván, mivel ő később kezdte, de neki is kell az az idő). A családalapítás, felnőtt élet csak később jön neki be a képbe. "
Ez egy hülye általánosítás, nagyon sok csaj van aki még 30 évesen is r ibanckodik, illetve a fiúk agyába nem látsz bele, mert igenis 18-19 évesen már benne van a legtöbb fiúban hogy milyen lesz ha majd családot alapít, sőt ennél jóval korábban, már gyerekkorban is. Amúgy meg 18-19 éves korban, de már jóval előtte is a fiúk jelentős része a tartós kapcsolatot keresi, de többnyire sikertelenül, mert a lányok inkább a kalandozókhoz vonzódik.
"A fiúkat ilyesmi még nem érdekli. Majd csak lesz valahogy.
Azt javaslom, gondold végig a dolgot tíz év múlva. Egész másképp fogod látni :)"
Én viszont már 23 éves vagyok, és úgy látom elég sok igazság van abban, amit a kérdező leírt. Az egész egyszerűen arról szól, hogy a nő az aki választ, nem a férfi, éppen ezért 14-20 éves korában alig van esélye a fiúknak a tartós kapcsolatra, hiszen ők mindig a korosztályuknál 1-2 évvel fiatalabbakkal tudnak összejönni, viszont azok a lányok akik komolyan gondolják eleve csak 20 év fölöttiekkel próbálkoznak. Én például mindig komoly kapcsolatban gondolkodtam, de ez csak 20 éves koromra valósulhatott meg.
A "tétel" hagy maga után némi kívánnivalót. Ez az összehasonlítás abban az esetben lenne érdekes, ha hasonló érdeklődésű, hasonló családi háttérrel és nagyjából azonos IQ-val rendelkező "egyedeket" vennénk alapul.
Nagy általánosságban igaz, hogy a lányok érettebbek vagy érettebben tudják előadni magukat. Nekem egy fiatal tanár ismerősöm is mondta, hogy ő sokkal jobban elbeszélget a lány tanítványával, mint a fiúkkal.
Ettől függetlenül vannak kivételek. Nekem is van olyan haverom, aki sokkal intelligensebb/életrevalóbb nálam, pedig egyidősek vagyunk.
Haha.. ez nagyon jó volt,hogy megfogalmaztad, hogy a mens.megjelenése után a lányokat csak a fiúk érdeklik. hahah ez tetszett.. szerintem lehet,hogy okosabbak,érettebbek a fiúk.. már korábban is.. és a lányok túl sokat képzelnek magukról,de hát igen.. az is igaz,hogy egyénfüggő a dolog.. de én lányként,ha értelmesen akartam beszélgetni vmiről,akkor nem nagyon találtam lányok között beszélgetőpartnert,csak fiúkkal tudtam tinédzserként is,gyerekként is látszik a különbség...
haha jó!teljesen rendben van a felvetésed
Csak a fő kérdést olvastam el, de én már fitalabb koromban is érettebnek éreztem magam társaimnál. tavaly egy 18 éves lány is megjegyezte, hogy a gondolkodásmódom alapján sokkal idősebbnek gondolhatnának.
Mostanában is lehetnék full komoly, de inkább néha megy a hülyéskedés is, a nevetés gyógyszer :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!