Hivatalban (földhivatal, adóhivatal, okmányiroda) a velem egykorú alkalmazottnak hogy köszönjek? Illetve lehet tegezni, vagy inkább magázzam?
Nem szoktam hivatalokba járni, de ma volt hozzá szerencsém, és épp a megfelelő alkalmazottba futottam bele... vagy talán velem van a hiba...
31 éves vagyok, így a 25 körüli ügyintéző lánynak "Szia!"-t köszöntem (egy szolid mosoly kíséretében), mire a válasz: "Talán Jónapot!" ekkor még poénból visszakérdeztem: "Miért, 70 éves vagy, csak fiatalos a külsőd?"
Nem értékelte a poént, és elég fagyos hangulatban intéztük a papírmunkát...
Most én hibáztam? Ok, hogy hivatalban vagyunk, de egy korombeli fiatalnak tényleg "Jó napot!"-ot kellene köszönnöm? (Csak mert az utcán ha "Jó napot!"-ot köszönnék egy lánynak, retardáltnak nézne.)

Én is tegeztem volna. Csak nevetni tudok az ennyire befeszült embereken, mint a lány.
Gondolom kiélvezi az illem adta lehetőséget, hogy tekintélyt sajátítson ki a magázás hierarchikus szájíze által. Te ezt elvetted tőle, ezért lett frusztrált :D

„ mások is röhögnek az ilyeneken, mint te, aki kiélvezi, hogy ügyfélként többet tehet meg, mint az alkalmazott,”
Hohó. Nem tudom honnan vetted, hogy a pozícióm (ügyfél) adta fölényemből fakadóan tegezek. Teljesen udvariasan és választékosan beszélek tegezés mellett is. Aki viszont flegmázva. reagál erre, na azon nevetek.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!