Hivatalban (földhivatal, adóhivatal, okmányiroda) a velem egykorú alkalmazottnak hogy köszönjek? Illetve lehet tegezni, vagy inkább magázzam?
Nem szoktam hivatalokba járni, de ma volt hozzá szerencsém, és épp a megfelelő alkalmazottba futottam bele... vagy talán velem van a hiba...
31 éves vagyok, így a 25 körüli ügyintéző lánynak "Szia!"-t köszöntem (egy szolid mosoly kíséretében), mire a válasz: "Talán Jónapot!" ekkor még poénból visszakérdeztem: "Miért, 70 éves vagy, csak fiatalos a külsőd?"
Nem értékelte a poént, és elég fagyos hangulatban intéztük a papírmunkát...
Most én hibáztam? Ok, hogy hivatalban vagyunk, de egy korombeli fiatalnak tényleg "Jó napot!"-ot kellene köszönnöm? (Csak mert az utcán ha "Jó napot!"-ot köszönnék egy lánynak, retardáltnak nézne.)
Igen, te hibáztál. Idegent nem tegezünk le kapásból. Nem is értem ezt az utcai hasonlatot, mert az utcán nem köszönsz idegennek.
Mondom ezt úgy, hogy én nem szeretem a magázódást, és habár idősebb vagyok és nő, ha valaki letegez, akár nálam fiatalabb is, engem nem zavar, veszem a lapot. De nem mindenki olyan, mint én.
9-es: nem, nem a hivatalból jön - jóval elött voltak hivatalos ügye, mint hivatalok! - hanem csak annyi, hoyg nem privátügyekröl van szó!
Egyébként ha egy vízvezeték-szerelö vagy kömüves jön hozzád, azt sem illik kapásból letegezni! (Kivéve, ha régebbröl ismered és tegezödtök)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!