Titeket nem idegesít az "ez miatt" kifejezés?
Figyelt kérdés
Mert engem nagyon, amikor azt mondja valaki, h Ez miatt... Ettől ki tudok akadni. Nem úgy lenne értelmes, hogy "emiatt"? Vagy csak én csinálok belőle nagy ügyet...:P2010. aug. 29. 20:15
11/29 anonim válasza:
Engem rettenetesen!
Agyon bírnám ütni azt is, aki kitalálta és azokat is, akik ezt használják.
12/29 anonim válasza:
Én téged már csak agyhelyen bírnálak.
13/29 anonim válasza:
Engem egyáltalán nem zavar. Ahogy már mások is mondták itt, ettől lesz sokszínű a nyelv. Jobb lenne, ha mindenki olyan egyen magyar irodalmi Tudományos Akadémia szinten beszélne? Na ugye, hogy nem.
14/29 anonim válasza:
engem meg a három kerület meg öt kerület borít ki..azt hiszem türelem kell mégis.
15/29 anonim válasza:
Kicsit zavar, ugyanúgy mint a máma-ma, de szerncsére nemnagyon találkozok ilyennel. Irásba jobban zavar ha evvel, vagy tucc -ot olvasok tudsz helyett.
16/29 anonim válasza:
Imádom az olyan típusú embereket akiket ilyesmik zavarnak, sőt az olyanokat még jobban, akik egy 50soros kérdésnél megtalálják azt az 1 kis helyesírási hibát és utána leszólják a kérdezőt. Hogy miért imádom őket? Egyszerű: hatalmas mentális és pszichológiai problémáik vannak amiket lehet fejtegetni ha hagyják.
17/29 anonim válasza:
11.56
A hatalmas mentális és pszichés problémák jó irodalomtanárokat és sok elolvasott könyvet jelentenek. Éppen ezért nagyon sérti a fülemet a hibás beszéd. Az "ez miatt" mellett ide tartozik még a névelők használata személynevek előtt és az idegen szavak túlzott használata is. Szerencse, hogy Kazinczy már nem él, mert nem érezné jól magát napjainkban.
18/29 anonim válasza:
12:03 Nos, hát persze. :) Te beszélj és írj helyesen, a többiektől ne várd el és ne idegesítsen, az ő döntésük, tudtommal mindenki azt tesz amit szeretne ez a lényege a szabad akaratnak, ha akarok megtanulok mexikóiul és aztán úgy beszélek itt mindenhol, sokat nem érek el vele de megtehetem. És akkor itt meg is állt a tudományod.
19/29 anonim válasza:
A mexikói még nekem sem menne. Max. a spanyol. :)
20/29 anonim válasza:
Látod, nem vagyok jártas a nyelvekben, jogom van hozzá. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!