A szomszéd miért ad rendszeresen romlott dolgokat?
Màr egy éve,hogy mindig megajàndékoz lejàrt szavatossàgu joghurtokkal,hussal,szalàmival,konzervekkel.
Eddig ég türtem,és kidobàltam a kukàba,de kezdem azt érezni,hogy direkt csinàlja,mert mindig felhivom a figyelmét finoman,hogy nekem nagyon fontos hogy amit eszek,az friss legyen,föleg hogy terhes vagyok.
Lusta a kukàjàba lökni,vagy megakar mérgezni,vagy csak idegesiteni akar\'
Mit tegyek?
Mondtam a pàromnak,hogy szolok a szalàmi miatt,mert betelt a pohàr,de a pàrom mondja hogy ne.
Dobjam egyszerüen ki a kukàba.
Ön mégsem birom magamban tartani a nagy dühömet.
Szerintem még ma szolok neki,mig a pàrom nincs itt.
Szia! Én az ilyen meglepetéscsomagot biztos visszavinném neki, de semmi esetre nem a lányával küldeném vissza.
És biztos, hogy azt is mondanám neki, hogy lejárt szavatosságú cuccot adott. Lehet, hogy tényleg ennyire süttürü.
Nem értem,miért kell felfújni a dolgot,és rögtön a rossz oldalát nézni,rosszindulatot feltételezni - bocsáss meg,hogy ezt írom (tudom,hogy nem szeretnek ezen az oldalon,mert furcsa talán,hogy mindent próbálok emberi és ami a fontos:pozitív! oldalról megközelíteni,de leírom,mit gondolok,mert én is kaptam egy ismerősömtől,de ő jószívvel adta,nem vettem zokon),de mindenki magából indul ki.Nem biztos,hogy direkt áraszt el vele!Csak talán túl egyszerű ahhoz,hogy felfogja,te sértésnek veszed.
Vidéken nőttem fel,és gyakran tapasztaltam,hogy a nagyon zsugori parasztok (a szó szerinti mezőgazdászt értem alattuk,nem pejoratív érteleben használom a kifejezést)inkább hagyják megrohadni a gyümölcsüket,terményüket stb.,minthogy odaadják valakinek!Még pénzért sem!!Merthogy nem tudnak busás árat elkérni érte,akkor senkié ne legyen.Na,ezt a mentalitást tényleg nem tartom egy humánus dolognak,sőt:kifejezetten primitív és fösvény!
A tejtermékeket én sem fogadtam el az ismerősömtől,akitől kaptam a "szeretet-csomagokat" régebben,de nem is erőltette.Viszont a tartós élelmiszereket (pl:keksz,ropi,mazsola stb.)igenis elfogadtam.Ez nem megalázó egyáltalán.
Te babát vársz,más a helyzeted,ha az elutasításod ellenére is tömköd a cuccal,add oda olyannak,akinek van valami háziállata - kutya,macska,sertés stb.
Nem értem,miért kiméli a sok kutyatartó az ebét pl.ha romlott húsfélét kap a kutyus.És?!A sok sintértelepen raboskodó pajtásuk örülne minden bizonnyal!Tényleg!Kutyamenhely!Emberek!Ne csak magunkra gondoljunk folyton!
Utolso!
Nem pontozlak se fel,se le,màr csak azért se,mert irted,hogy ezen az oldalon nem nagyon kedvelnek.
De véleményt irok vàlaszodra!
Igenis,felkell fujni az ilyesféle dolgokat.Ha egy ember a sajàt csalàdjànak mindent precizen megnéz,hogy jo-e még,nem -e jàrt le,mit tartalmaz,csak bio lehet stb. stb. stb.
akkor az ne halmozza el a màsikat szarrral.
Elnézést a kifejezésért ,de felidegesitem hamar magam.
Nem tudom,mit szolnà hozzà,ha làtnàd,hogy tejberizset föz,és 2 hét mulva azt az adagot neked àtadja,a fedöt felemeled,és olyan büz àrad belöle,hogy szinte kénytelen vagy hànyni.
És igen,terhes vagyok,ezért is illene egy 3 gyermekes anyànak tudnia,hogy a terhes àllapot nem betegség,fogyaszthat bàrmit,de nem romlott ételt.
Kutyusnak,és cicusnak nem adom oda,mivel panellakàsban öälek,itt nem fogsz talàlni kis àllatot,azért én meg nem gyüjtöm be az ételeket,hogy majd màsnap a vàrosban a tàblàval a nyakamban hirdessem:ingyen romlott étel elvihetö.
Mert erre senki nem vevö.
Föleg aki àllatot tart.
Igenis,aki àllatot tart hobbibol,az nem fogja a romlott kajàt odaadni,mert félti a hàziàllatjàt.
Nagyobb vàrosokban meg disznot nem igen talàlsz,de azt nem is hallottam hogy diszno hust fogyasztana......
Nagyon jo szivü az ilyen ember,igazad van.
Föleg hogy a napokban mehivott magàhoz kàvézni,romlott tejszint adott,tiszta darabos volt a kàvé,megmutattam neki,és errre ö_:
Meg kell inni,ne öntsd ki,mert nem lesz ugyse bajod töle.
Szoval,igen akarattal szeretné,hogy romlott dolgokat egyek.meg igyak.
Nos én köszönöm mindenkinek a vàlaszàt,és igenis a romlott ételt nem fogom fogyasztani,sem _én,sem hàziàllat.
A "romlott kaja" ajánló vagyok:
Mielőtt bunkózol,kedves utsó,olvasd már el, mit írtam!
Egyébiránt a tehetetlenség népbetegség, ezt már csak a pazarlás meg a finnyázás múlja felül!
Ja,meg a paranoia, hogy direkt csinálja a szomszéd!
Csak bio dolgok!
Nekem ne gyere a várossal,mert ott is van menhely,ja és egyébiránt a romlott szalámikat miért nem a kuka mellé dobod ki?
Ennyi szánalom, tartás sincs benned?
Képzeld, az emberi szervezet, ha éhes, bármit felemészt,lehet, hogy egy nélkülöző család örülne neki!
A kutyák kímélése meg szánalmas!Igaz, ezek a kis kényes házikedvencek - szisztéma számomra idegen, én mindig igazi, hús-vér ebeket tartottam (roti,dobbermann,bernáthegyi stb.),mikor azt mondom:"kutya",ilyenekre gondolok, és ezek bizony mindent felfalnak, amit érnek, a romlottat is, nem úgy viselkedik a gyomrukban a kaja, mint az emberében, csak a sok szánalmas ember hajlamos a házi kedvenc természetét-biológiáját a sajátjához hasonlítani!
Ebben az országban nélkülöznek, nyomorognak az emberek!
Nem a munkaügyi központokat, hajléktalanszállókat kell megnézni, hanem a kukákat!Hogy mi kerül a szemétbe.
Végezetül: azért sóz rád mindent a szomszéd, mert vannak született áldozatok, akikre rá van írva: böszme vagyok, neurotikus idegbeteg vagyok, még Te is nyomj el!
Lepontozhattok!
Az a baj, hogy a kutya - macska nagyobb becsben van tartva, mint az EMBER!
Egyébként van egy olyan szitu, hogy minnél inkább kíméli az ember az állatait, gyerekeit, saját magát, annál kevésbé lesz ellenálló a szervezete, ezért van annyi allergiás ember az országban (Európa-szinten is), mert a széltől is óvják a gyerekeket,kutyát,macskát.
Nem véletlenül mondják, hogy amíg kicsi az ember egyen meg mindennap 1 kg koszt, annál egészségesebb lesz.
(orvos mondta, nem az ujjamból szopom)
Nem baj, jól jár a sok kehes emberrel a gyógyszeripar, nem kell állatokon kikísérletezniük, melyik bogyó, mire jó, nekik mindegy ki a FOGYASZTÓ!
A kutya, a macska, vagy az ember..
Tunya,kényelmes,testileg elernyedt punnyadt nép vagyunk!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!