Miért gondolják egyesek, hogy a "kedves uram/hölgyem" egy illedelmes megszólítás?
Figyelt kérdés
Nekem borsódzik a hátam tőle... Leginkább aluliskolázott emberektől hallom ezt. Nekem inkább ilyen passzív agresszív stílusú.2021. júl. 20. 08:49
11/25 Mansour válasza:
"Nézze kedves uram" - ha olyan hangsúllyal mondják, ez tényleg lehet egy lekezelő megszólítás. De nem feltétlenül az.
"mit adhatok kedves uram?" - ebben viszont nem látok semmi negatívat. Talán kicsit komikusan hat, mivel túlzott, erőltetett udvariasságnak tűnik.
12/25 anonim válasza:
Mert mi eben az agresszív? És mit kéne helyette mondani??
13/25 A kérdező kommentje:
Pontosan, ahogy a 11-es írta. Erre gondoltam.
12, SEMMIT
Miért kell kedves uramozni? :) Mondjuk a "kedves HŐGYEM" az sokkal rosszabb :D
2021. júl. 20. 12:52
14/25 anonim válasza:
Ezzel az erővel bármit kifogásolhatnál, mert mindent lehet "olyan " hangsúllyal mondani, ami neked nem tetszik...
15/25 A kérdező kommentje:
Valóban mindent lehet, de tapasztalatom szerint a kedves uram/hŐgyem az tipikusan ilyen :)
2021. júl. 20. 13:07
16/25 anonim válasza:
Én még sose tapasztaltam ezt....
Szia Uram mém, megvan? .-D
17/25 A kérdező kommentje:
16, ne is mondd :D A hideg futkos a hátamon tőle.
Főnököm, uram, királyom:D
2021. júl. 20. 13:13
18/25 Andizsuzsi válasza:
Szerinted hogyan kellett volna, hogy a pincér megkérdezze, kell-e még neked valami?
19/25 anonim válasza:
#18: "maga meg mit akar még???"
:)))))
20/25 A kérdező kommentje:
Huh, lássuk csak, borzasztó nehéz:
"Hozhatok még valamit?"
"Adhatok még valamit?"
2021. júl. 20. 14:14
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!