Miért gondolják egyesek, hogy a "kedves uram/hölgyem" egy illedelmes megszólítás?
Figyelt kérdés
Nekem borsódzik a hátam tőle... Leginkább aluliskolázott emberektől hallom ezt. Nekem inkább ilyen passzív agresszív stílusú.2021. júl. 20. 08:49
1/25 anonim válasza:
Nem értem, ebben mi az agresszív. Írásban teljesen korrekt.
2/25 anonim válasza:
Hát ezt a mondatot inkább egy étteremben vagy vendéglátó helyen tudom elképzelni, de máshol tényleg elég furcsa szóhasználat.
3/25 anonim válasza:
Mert az?
Egyébként én soha nem írom ezt egy idegennek. Nála a "Tisztelt" a megszólítás. De hogy a "kedves" agresszív lenne? :-O
4/25 anonim válasza:
Nekem furcsán hangzik, hogy "Kedves Uram/Hölgyem", de semmiképpen sem agresszív. Inkább olyan ember szóhasználatára emlékeztet, aki túltolja az illedelmességet.
5/25 A kérdező kommentje:
"Nézze kedves uram" < Ne mondjátok, hogy pl. ez nem agresszív :)
2021. júl. 20. 09:26
6/25 anonim válasza:
5: és mit mondjon helyette...??
Nézdmárbazmeg-et? :-DDDDDD
7/25 A kérdező kommentje:
6, tehát csak ez a kedves uramozás létezik?
Mindenáron kötelező megszólítani? Nem elég, hogy "nézze"? :)
Tegnap egy büfében ettem, "mit adhatok kedves uram?" "tetszik kérni még valamit?" "rendben kedves uram, akkor ennyi és ennyi forint lesz kedves uram". Kb. egyidősek voltunk a kiszolgálóval.
2021. júl. 20. 09:57
8/25 anonim válasza:
7: szerintem ez nálad valami becsípődés...
Tök normális, általános dolog a megszólítás. Minden nyelvben...
Vizsgálódj magadban, hogy mitől zavar ez téged...
Mindenki szembejön az autópályán????
9/25 A kérdező kommentje:
8, nem, semmi ilyesmit nem állítottam :) Ne képzelj bele többet, ne gyárts elméleteket :)
2021. júl. 20. 10:16
10/25 anonim válasza:
Mert a nagy többség számára az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!