Pedig ezt, hogy büszke, már leírva is láttam, meg mondták is már, hogy így hívják az egrest. Jut eszembe, könyvben olvastam olyan ételt, hogy "büszkecibere" amiről megtudtam, hogy egresből készült leves.
2010. aug. 25. 22:58
15/34 anonim válasza:
hát akkor nem tudom.....én írva és ejtve is "p"-vel láttam,hallottam
jó a kérdést tettél fel kedves kérdező,mert igy mi is tanulunk új dolgokat:)
2010. aug. 25. 23:01
16/34 anonim válasza:
tényleg fura, h milyen különböző nevek vannak:)
2010. aug. 25. 23:01
17/34 anonim válasza:
Szegeden pedig a TIK nem tyúk, hanem Tanulmányi és Információs Központ :)
2010. aug. 25. 23:11
18/34 anonim válasza:
A grádics is egy jó kis szó (lépcső) :)
2010. aug. 25. 23:17
19/34 anonim válasza:
A tócsni nálunk macok. A makulát meg eddig makukának ismertem.
2010. aug. 25. 23:20
20/34 anonim válasza:
A tik tájszólás még ma is használják az Alföldön. Akárcsak a töltöttkápotztára a szármát. De pl. nálunk a barack csak a ságabarack. Van kopasz és őszibarack is. Egy ismerősöm pécsi,szerinte a barack csak az őszibarack, a másik az a sárgabarack. De pl. az idősebbek nem csövet mondanak,hanem csév a kukorica, vagy a kályhacső is kályhacsév. Van aki az apró,sárgaszilvát szotyogós szilvának hívja. A kosár pl. kasztró vagy kasztroj. Az alsószoknya pendely vagy pöndöl.
Sőt. A parasztoknál,főleg tanyán még ma is az ember az csak férfi, a gyerek csak a fiú. H azt kédik valakitől,hogy hány saládja van,azt úgy értik,hogy hány gyerekük van.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!