Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Bekell mutatkozni, ha fölhívok...

Bekell mutatkozni, ha fölhívok valakit?

Figyelt kérdés

Pl. mikor valaki elad valamit, vagy hírdet, akkor mondani kell, hoy ki vagyok, és érdekelne a dolog stb.

Ismerőseim mindig mondják, hogy XY vagyok, és érdekelne a...

Most az bunkóság ha csak mondom, hogy érdekelne hol van, mikor?

2010. aug. 22. 11:08
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Az ismerőseid csinálják helyesen...
2010. aug. 22. 11:13
 2/8 Kokas Lajos ***** válasza:
100%
Én mindíg bemutatkozom, ha fölhívok valakit, ebből még károm nem származott, ellenben bizalmat ébreszt, ha nem csak ismeretlenül kezdeményezek beszélgetést.
2010. aug. 22. 11:16
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Igen, bunkóság.
2010. aug. 22. 11:18
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha idegent hívsz, be kell neki mutatkozni. Ha ismerőst olyan számról hívsz, amit ő nem ismer, akkor is be kell mutatkoznod. Csak úgy belevágni a mondandódba bunkóság.
2010. aug. 22. 11:25
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha a saját nevén hirdet, tehát te ismered az ő nevét, akkor szerintem mindenképp úgy illik, hogy te is megmondod a tiédet. Én mondjuk amúgy is bemutatkozom, ha én keresek valakit telefonon, de ha név szerint, akkor pláne. Szóval szerintem igen, illetlen dolog magánszemélyt névtelenül hívni. Bajod nem lesz belőle, ha kihagyod, ettől még valószínűleg nem áll el az üzlettől, csak nem így szokás.
2010. aug. 22. 11:27
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Illik! Elsőre senki sem jegyzi meg a hívó fél nevét, de a bemutatkozás jó pont.
2010. aug. 22. 12:08
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Igen be kell.
2010. aug. 22. 16:56
 8/8 anonim ***** válasza:
Igen.
2010. aug. 30. 20:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!