Mennyire illik a kést és a villát cserélgetni hús evése közben?
A villát úgy kell tartani, hogy felfelé görbül, így nem esik le róla semmi.
Tanulj meg késsel-villával enni. Más 6 évesen már képes rá.
A húst ne vágd fel előre, az gusztustalan. Falatonként vágd.
Ezen kívül az ételből nem eszünk össze-vissza, hanem mindig a feléd eső részből, a széléről egyél.
Szóval akkor a hús felvágásánál és a falatnak a villára történő rákotrásánál is ugyanúgy tartom a villát? Tehát nem kell megfordítani közben, ugye?
Sajnos nem tudom ezeket.
Szerintem keress a youtube-on ilyen videokat. Ha ennyire nem megy, nehéz leírva elmagyarázni.
Soha nem láttál osztalytársakat, kollégákat, stb normálisan enni? Ha már otthon nem láttad....
Ok, keresek ilyeneket.
a villa felfelé görbül = a villa fogai lefelé néznek
Nemcsak a húst, hanem a köretet (rizst) is úgy kotrom a villa hátára, mint a húst?
A villa felfelé görbül = a villa fogai 𝐅𝐄𝐋felé néznek.
Vágáshoz meg lefelé kell fordítani, hogy bele tudd szúrni az ételbe.
De ez már nem akkora probléma, ha utána meg is szúrod vele a falatot, és úgy eszed meg. Ez már elnézhető.
https://www.youtube.com/watch?v=sNE2DhQ1AZ4
itt bemutatják az amerikai módszert (villa jobb kézben) és az európait is.
De akkor az a szabályos, hogy vágás után a villát megfordítom, és úgy kotrom rá a falatot, vagy marad a villa a fogaival lefelé, és a villa hátára kotrom a falatot? A videóban ez utóbbit látni, bár ez nekem kényelmetlen lenne.
És ha kér falaz hús között eszem a rizsből is, ott hogy tartsam a villát?
utolsót elírtam:
És ha két falat hús között eszem a rizsből is, ott hogy tartsam a villát?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!