Mennyire illik a kést és a villát cserélgetni hús evése közben?
Európán belül ez elég bunkóságnak számít...
Nyilvánosan ilyet ne csinálj, mert egyből meglesz a véleményük rólad a kívülállóknak.
Közben én is megtaláltam:
"A villát nem szabad átvenni a jobb kézbe, és vágni vele az ételt. A spagettit és makarónit evőkanál segítségével tekerjük fel a villára.
Amerikában szokás a villát jobb kézben tartani, Európában azonban nem."
A villát a felvágott húsba beleszúrni se illik, hanem a villára kell a késsel rákotorni a darabokat. De hacsak nem valami etikett-ebéden vagy, szerintem senkit se fog érdekelni, hogy pontosan melyik kezedben van a kés meg a villa.
A spagettit én a jobb kezemben tartott villával tekerem egyébként, és a bal kezemben van a kanál. Fordítva macerás lenne, mivel jobb kezes vagyok. Szerintem ez így normális, balkezeseknél persze fordítva.
"Úgy szoktam, hogy felvágom a hús egy részét"
már itt elrontod. ahogy eszel, úgy vágsz, midnig csak egy falatot. kicsi gyerekeknek szokás előre felvágni az ételt.
"nem hiszem hogy bárkit is érdekelne"
Lehet, hogy ezen is múlik, meghívnak-e még egyszer.
Köszönöm a válaszokat!
Igazából nem is jól írtam: a hús felvágása után leteszem a kést, és a jobb kezembe veszem a villát. De akkor ez nem illik.
És amikor a villára rákotorjuk a darabot, akkor a villa hátára kell kotorni? Mert így megenni a falatot elég macerás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!