Hogyan szólítsam egy újonnan megismert barátom szüleit? (20++ korosztályra gondolok. )
Figyelt kérdés
Tehát pl. ha egyetemen ismerek meg valakit, találkozom a szüleivel. Bemutatkoznak, hogy X. Y. és X. Y.-né (!) (hogy még a keresztnevét sem mondja az anya pl.). Ilyenkor mi a teendő? Szerintem alapból mondani kellene, hogy szólíts ...-nak! De így meg csak találgathat az ember.
Az angolban pl. sokkal egyszerűbb, Mr. és Mrs. X., és ez udvarias is. A magyarban sajnos nincs ilyen lehetőség (vagy még talán az X. úr, de az is valahogy furán hangzik). A bácsizás, nénizés szerintem bántó is lehet, ha nem mondják külön, hogy szólítsük őket így.
Várom a válaszokat, ti mit tesztek ilyen helyzetekben.
2010. aug. 20. 10:46
11/11 A kérdező kommentje:
Igen, lehet úgy alakítani a beszélgetést, de nekem ez fontos, hogy ha úgy alakul, udvariasan tudjam megszólítani.
2014. jún. 17. 17:23
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!