Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Most akkor tegeződjek vagy...

Most akkor tegeződjek vagy magázzak?

Figyelt kérdés
Albérletet ügyben hívtam egy 58 éves nőt (én 19 vagyok). Ahogy köszöntem neki, mondta, hogy tegeződjünk, de a végén mégis úgy köszönt el, hogy "viszont látásra", szóval én is viszláttal köszöntem neki. Hamarosan személyesen is találkozunk, hogy köszönjek neki? Tegezzem vagy magázzam? Kicsit furcsa tegezni... "Csá, Lajos vagyok!"?
2010. aug. 20. 09:26
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
sztem magázd,ha majd személyesen is felajánlja akkor tegezd esetleg.
2010. aug. 20. 09:28
 2/4 anonim ***** válasza:

Ezek alapján én is inkább magáznám a személyes találkozó alkalmával.

Amúgy meg tegeződve is lehet udvarias az ember. A "Csá, Ljos vagyok" nem éppen udvarias. Mondjuk: "Szervusz, Lajos vagyok". De inkább maradj a magázódásnál.

2010. aug. 20. 10:26
 3/4 anonim ***** válasza:

Magázd nyugodtan, majd legfeljebb megkér még egyszer.. és mi lesz, nem szakad le semmi..

/azér' csak szólok te 19 éves Lajos, óvatosan az 58 éves kiéhezett női főbérlőkkel :) /

2010. aug. 20. 10:32
 4/4 anonim ***** válasza:

A viszontlátásra, és a jó napot (és ennek megfelelöi) nem magázó vagy tegezö formák, hanem udvarisak.

Az udvariasságot tartsd meg. Köszönhetsz jó napottal, és utána tegezödhetsz.

Pl.: Jó napot kívánok, te biztosan Kata vagy! :) stb.

2010. aug. 20. 12:00

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!