Hogyan szokás bemutatkozni egy új, ismeretlen társaságban?
Figyelt kérdés
Új társasásgba megyek pár nap múlva. Hogyan illik bemutatkozni egy hölgynek és egy férfinak, ami nem égő és látszik a tisztelet?
20f
2021. márc. 27. 06:17
1/4 anonim válasza:
Nem ismersz ott senkit? Ha igen kérd meg, hogy mutasson be mindenkinek és szóljon róla néhány szót.
2/4 anonim válasza:
Ez függ az esemény jellegétől is. Ha pl. egy estély egy teremben, akkor ne kiabálj körbe az ajtónál, hogy ki vagy, hanem sétálj körbe, és kisebb csoportok beszélgetésébe csatlakozva mutatkozz be. Ha szűkebb körű csapat, akkor lehet belépéskor, hangosan, érthetően, mosolyogva. A tegeződés/magázódás is a csapattól, eseménytől függ. Hölgyeknek ugyanúgy, mint egy férfinak, csak a kézfogás kérdéses. Hivatalosan a nő nyújt kezet, de ma már gyakran látni a férfit is kezet nyújtani. Társaságfüggő.
Amikor bemutatkozol, egy-két szóban tedd hozzá, hogy hogy keveredtél oda, kitől kaptad a címet, ki hívott meg, stb.
3/4 A kérdező kommentje:
Családi összejövetel, a meghívó családot ismerem, egyedül a vendégeket nem, vagyis tudom, hogy kik ők és ők is, hogy én ki vagyok, csak személyesen nem találkoztunk még
2021. márc. 27. 11:20
4/4 anonim válasza:
Ne bonyolítsd túl. Jó napot/estét, XY vagyok, Z sógorának a barátjának a szomszédja. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!