Lehet, hogy elég csak egy embernek mondanom a nevem? Más hogy csinálja?
Így a sok tizedik alkalom után most gondoltam bele, hogy mekkora hülye voltam.
Amikor bemutatkozok sok embernek egyesével, mindig mondom, hogy "Hello, Sanyi!, Sanyi! Sanyi! szia!"
És most jöttem rá, hogy lehet, hogy elég lenne egy embernek mondnai, a többivel csak kezet fognom, úgyis hallották a nevem? :D
Más mit mond?
Szia!
Magam minden embernek bemutatkozom.
szerintem minden embernek külön külön be kell mutatkoznod még akkor is ha hallják mindannyian hogy sanyi vagy
mert az az első benyomás a köszönés az a pár másodperc csak az övé akinek bemutatkozol és abból szűri le milyen vagy
Lehet, hogy táncolni tudott, de az illemhez bunkó volt a tánctanárod. Ez azért rossz, mert egy tanár nem csak tanít, hanem nevel is, illetve kellene nevelnie. Két súlyos hibát követett el: 20-30 gyermeknek nem úgy mutatkozik be egy tanár, hogy egyenként elmondja nekik a nevét, hanem úgy, hogy kiáll a csoport elé, jó hangosan megmondja a (mindkét) nevét: "Az én nevem Fehér Zoltán, én vagyok a tánctanárotok, de ti híjatok Zoli bácsinak" - majd a gyerekek ugyanúgy, egyenként és hangosan megmondják a nevüket.
Úgy bemutatkozni, hogy "Sanyi" rendkívül sértő arra nézve, akinek bemutatkozik. Ilyenkor érdemes rákérdezni: "Magának nincs rendes neve ?" Hátha ettől a valóságra ébred, hogy bemutatkozáskor kötelező mindkét nevet mondani.
Gondolom a tánctanárt szalagavatóra vették fel.. Aki nem a hivatalos nevén vett tanár!
Lazulós, haveri alapokon nyugvó szimpátiát a fiatalokkal úgy lehet elérni, ahogy a fiatalok viselkednek. Szerintem pedig tök normálisan viselkedett. TÉNY, hogy nem egy etikett könyv szabályai szerint lépett az ismerkedés ösvényére. De nem hiszem, hogy pont az ő dolga lenne az ilyesmi. Amikor a magyar tanárok nem tudnak a saját nyelvükön, helyzethez és titulushoz méltóan kommunikálni.
Ha sok embernek kell bemutatkozni az első 4-5 embernek a teljes nevem mondom, aztán már csak a keresztnevem.
Nekem pl. nagyon sok ideig tartott megtanulni, hogy kivárjam míg a másik kimondja a nevét, és utána lassan válaszoljak a sajátoméval. Évekig nem értettem, hallottam mások nevét, mert a sajátoméra koncentráltam.
Mára pedig még azoknak a nevére is emlékszek, akikkel 1 évvel ezelőtt találkoztam 1. és talán utoljára. De a nevük megmaradt.
Annyira durva, hogy ezt nem tanítják meg a gyerekeknek az iskolában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!