Ki hogy használja ezt a rövidítést? "nm"?
#1 én nem hittem volna, hogy ez argó. 🤔🤷♀️ Bár nem vagyok szakértő. Mindenesetre sok rövidítés van manapság használatban, vagy megtanulunk velük vagy mellettük élni vagy nem. Egyéni döntés. Én inkább megtanultam. 😌😏 És ez nem jelenti azt, hogy ne tudnék normálisan kommunikálni. Én ezt inkább úgy fogom fel, hogy ha hirtelen gyorsan kell valakinek információt továbbítanom (mondjuk most a korosztályomra gondolok, akik ugyanúgy tudják dekódolni ilyen esetekben a mondandómat), akkor ez egy előny is lehet.🤷♀️ De persze nem tiltott más véleményen lenni. 😌
#2 én is csak mostanában kezdtem el a "nem" helyett látni, inkább a nálam azért nem sokkal (de nem is kevéssel) fiatalabb körökben, 11-16 éves kor közötti ismerőseimnél / rokonaimnál. 😌
Mondjuk a nemet nem sok értelme van rövidíteni, mmint egy karakter a különbség.
Én is elírásra tippelek. Telefonon nálam is megesik, hogy M vagy L helyett a törlésre (is) nyomok, kész is a rendszeres elírás.
#6 igen, írtam is korábban, hogy természetesen megeshet, de pontosan az lehetett, amit #8 írt meg. :) ((Bár tudnám, mi értelme van egy 3 betűs szót 2 betűsre rövidíteni..))
#7 igen! És tényleg! Lehetne ez egy másik kérdés is, mert sokak a "négyzetméter" helyett is "nm"-et írnak (persze a szövegkörnyezet többnyire segít, de én rendszeresen "nanométernek" olvasom, ha nem "m²"- ként van írva vagy pedig "m2"-ként).
#8 pontosan ilyen szituációm volt, csak az unokatestvéremmel! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!