Miért nézik le Magyarországon a külföldi magyarokat? Ugy értem romániai, szerb, szlovák, ukrán...magyarokat!
Figyelt kérdés
2020. nov. 23. 03:05
21/25 anonim válasza:
Én kárpátaljai magyar vagyok! Magyarországra járok dolgozni ingázóként, pontosabban Szabolcs megyébe. Itt is a háromnegyed ember akivel találkoztam általában ukránnak nevez, de megszoktam, könnyebb kimondani nekik, vagy kintinek. Sajnos itt csak a cigi, a nyugdíj jut eszükbe rólunk. Ja vannak bejelentve emberek házakba, de hozzáteszem pénzért cserébe, szóval egy magyar állampolgár pénzért cserébe add lakcímkártyát egy külhoninak. A lakcímkártya meg lehetőséget ad,hogy olcsóbban tudjanak venni gépjárművet maguknak. Egy lada nálunk 1500 dollártól kezdődik. Van egy pár nyugdíjas aki szintén kapják a nyugdíjat, de hozzáteszem mikor az MSZP volt kormányon akkor is ugyan ez ment, mivel van egy szerződés ami még a szovjet időben hoztak létre, hogy a nyugdíjas munkaviszony nélkül kaphat nyugdíjat a másik országban oda- vissza értendő. Szóval a magyarországi nyugdíjasok is nyugodt szívvel jöhetnek ide és kérelmezhetik az ukrán nyugdíjat.
22/25 anonim válasza:
Én tapasztaltam egy erdélyi kettős állampolgárságú magyarral, mint víz vezeték szerelő, hogy bizony rendkívüli ellenesség szorult belé, pl. kezdve bemutatkozás után, hogy szerinte az én ikertestvérem vitte Budapesten 3-2? éve a magyar zászlòt talán az Ady Endre úton a tüntetések idején. Vidéki lévén erre végképp nem gondoltam. Nem kicsit cinikus, és mindig éreztette, hogy mintha én lennék az ő adòsa. Egy másik romániai magyarral a tapasztalatom sem jobb. Ugye egy hazai gyakorlat lévén egy ma Románia területére keveredett egy raj,/hadtest? Annyit mondanék, ezek a spionok a legnagyobb besúgòk, mivel ellenségem ellensége a barátom, márpedig ők nem vallják már magukat valójában magyarnak, helyette inkább más helyzetéből maguknak előnyt kovácsolnak, de árulóak.
23/25 anonim válasza:
Nekem is van rossz tapasztalatom, ami alapot adhatna idegenkedésre erdélyi magyarokkal szemben. Amikor odamentünk egy tánctaborba (Budapestről), nem voltak túl kedvesek egy páran, és általában senki se haverkodott.
Mint kiderült, a népszavazás miatt (pedig mi korunkból kifolyólag nem is szavazhattunk még).
Itt Budapesten 2 erdélyit ismerek, akik már 30+ éve itt élnek, őket nagyon szeretem, legjobb fej emberek.
24/25 anonim válasza:
Még inkább azt érzem, hogy nem egy igen kétszinű, ráadásul a beilleszkedés miatt gátlástalanul a hon sorstársát is akár tudatlanul bajba keveri. Meg kell gondolni, kivel érdemes együtt jóhiszemmel együtt tartani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!