Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Miért nézik le Magyarországon...

Miért nézik le Magyarországon a külföldi magyarokat? Ugy értem romániai, szerb, szlovák, ukrán...magyarokat!

Figyelt kérdés

2020. nov. 23. 03:05
1 2 3
 21/25 anonim válasza:
48%
Én kárpátaljai magyar vagyok! Magyarországra járok dolgozni ingázóként, pontosabban Szabolcs megyébe. Itt is a háromnegyed ember akivel találkoztam általában ukránnak nevez, de megszoktam, könnyebb kimondani nekik, vagy kintinek. Sajnos itt csak a cigi, a nyugdíj jut eszükbe rólunk. Ja vannak bejelentve emberek házakba, de hozzáteszem pénzért cserébe, szóval egy magyar állampolgár pénzért cserébe add lakcímkártyát egy külhoninak. A lakcímkártya meg lehetőséget ad,hogy olcsóbban tudjanak venni gépjárművet maguknak. Egy lada nálunk 1500 dollártól kezdődik. Van egy pár nyugdíjas aki szintén kapják a nyugdíjat, de hozzáteszem mikor az MSZP volt kormányon akkor is ugyan ez ment, mivel van egy szerződés ami még a szovjet időben hoztak létre, hogy a nyugdíjas munkaviszony nélkül kaphat nyugdíjat a másik országban oda- vissza értendő. Szóval a magyarországi nyugdíjasok is nyugodt szívvel jöhetnek ide és kérelmezhetik az ukrán nyugdíjat.
2020. dec. 29. 18:10
 22/25 anonim ***** válasza:
69%
Én tapasztaltam egy erdélyi kettős állampolgárságú magyarral, mint víz vezeték szerelő, hogy bizony rendkívüli ellenesség szorult belé, pl. kezdve bemutatkozás után, hogy szerinte az én ikertestvérem vitte Budapesten 3-2? éve a magyar zászlòt talán az Ady Endre úton a tüntetések idején. Vidéki lévén erre végképp nem gondoltam. Nem kicsit cinikus, és mindig éreztette, hogy mintha én lennék az ő adòsa. Egy másik romániai magyarral a tapasztalatom sem jobb. Ugye egy hazai gyakorlat lévén egy ma Románia területére keveredett egy raj,/hadtest? Annyit mondanék, ezek a spionok a legnagyobb besúgòk, mivel ellenségem ellensége a barátom, márpedig ők nem vallják már magukat valójában magyarnak, helyette inkább más helyzetéből maguknak előnyt kovácsolnak, de árulóak.
2021. jan. 7. 15:40
 23/25 anonim ***** válasza:

Nekem is van rossz tapasztalatom, ami alapot adhatna idegenkedésre erdélyi magyarokkal szemben. Amikor odamentünk egy tánctaborba (Budapestről), nem voltak túl kedvesek egy páran, és általában senki se haverkodott.

Mint kiderült, a népszavazás miatt (pedig mi korunkból kifolyólag nem is szavazhattunk még).

Itt Budapesten 2 erdélyit ismerek, akik már 30+ éve itt élnek, őket nagyon szeretem, legjobb fej emberek.

2021. júl. 7. 09:16
 24/25 anonim ***** válasza:
60%
Még inkább azt érzem, hogy nem egy igen kétszinű, ráadásul a beilleszkedés miatt gátlástalanul a hon sorstársát is akár tudatlanul bajba keveri. Meg kell gondolni, kivel érdemes együtt jóhiszemmel együtt tartani.
2021. júl. 18. 22:37
 25/25 anonim ***** válasza:
24. Mivan?
2021. júl. 19. 00:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!