Ilyenkor rangban ki van a másik előtt?
Az adott uralkodó kiskorú, helyette az a szülő uralkodik, aki saját jogán alapvetően nem uralkodhatna, tehát most ő régensként irányítja az országot.
Egy formális eseményen kinek kell elsőként belépni a terembe?
Azért merült fel bennem a kérdés, mert az előző uralkodó házastársa, alapvetően a házastársával együtt lép be, annak halála után viszont esélyes, hogy a saját gyereke mögé kerül. Viszont pluszban bonyolítja a dolgot, hogy jelenleg ő maga a régens, tehát valamilyen szinten ő maga uralkodik, még ha ez csak ideiglenes is.
Tehát, ki lép be először, a szülő vagy a gyerek? Étkezések alkalmával kihez kell igazodni? Kit mutatnak be először?
Én úgy sejtem, hogy a gyerek élvez elsőbbséget, de nem vagyok benne teljes mértékben biztos.
Igen, formális eseményen nem az udvariasság számít, hanem a protokoll. És az uralkodó az első ember az országban. A szülő, aki a régens, legfeljebb ilyen 4-5 év alatti gyerekkel megy együtt, ha félő, hogy a gyerek a sírásával botrányba fullasztaná az eseményt.
Nyilván ha nem hivatalos az esemény, akkor tere van az udvariasságnak.
Köszönöm a válaszokat.
És valóban, egy random szerda este nem ugyanaz, olyankor előre engedheti a gyerek, de formális eseményeken senkit nem érdekel, olyankor a protokollt kell követni, a kérdésem pedig arra irányult, hogy akkor mi a hivatalos verzió. Mégegyszer köszi azoknak, akik megválaszolták a kérdést!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!