Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Miért és honnan van Magyarorsz...

Miért és honnan van Magyarországon élő ázsiai gyerekeknek nyugati becenevuk?

Figyelt kérdés

A szülők találják ki nekik még kicsi korukban, vagy ők sajat maguknak, amikor már nagyobbacskak? Mekkorak?

És miért? Azért, hogy a gyerek könnyebben beilleszkedjen? Vagy mert annyira bénán ejtenénk ki az eredeti nevüket mi, nyugatiak, hogy úgy kiejtve alig ismernének rá, esetleg mást is jelentene úgy, hibásan kiejtve?

#név #Vietnám #Becenwv
2020. okt. 6. 22:57
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
67%
4. Lehet lepontozni, de egy darabig postás voltam, úgyhogy szemtanúja voltam, hogy van hivatalos magyar keresztnevük is.
2020. okt. 8. 00:10
 12/14 anonim ***** válasza:

A kínaiul tudó nyugatiaknak is szokott lenni kínai neve, nem hivatalosan, főleg, mert a kínaiak könnyebben megjegyzik.

Ők általában egy kínai barátjuktól kapják.

2020. okt. 11. 19:25
 13/14 anonim válasza:
Párom legjobb baratja 5-6 évesen került ide Vietnámból. Anyanyelvi szinten beszél, itt is érettségizett, de mivel nem tudták kiejteni a nevét, szimplán elnevezték Lacinak gondolom a gyerekek és rajta ragadt. Természetesen az igazolványán más név van
2020. nov. 4. 11:49
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy a 4#-es írta. Volt olyan kínai ismerősöm, akinek a nevét négyféleképpen lehetett kiejteni, úgy, hogy én nem hallottam a különbséget.

Az egyik kiejtés a neve volt, a másik egy bútor, a harmadik virág, a negyedik káromkodás. Egyik magyar ismerősöm, még amatőr zenész sem érzékelte a különbséget. Ilyen esetben célszerű egy európai név.

2021. márc. 13. 10:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!