Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Szerintetek Magyarorszàg...

Szerintetek Magyarorszàg nyugati rèszen milyen mentalitasùak az emberek?

Figyelt kérdés
2018. ápr. 23. 03:22
1 2
 1/12 anonim válasza:
57%
Jobb mint a keletin.
2018. ápr. 23. 03:51
 2/12 anonim válasza:
Kifejtenéd?
2018. ápr. 23. 05:35
 3/12 anonim válasza:
100%

Én keleten élek és itt szörnyűek. Mindenki tudni akar mindent a másikról, tapintatlanok bunkók. Nagyon kevés a jó ember. Ja, és rengeteg a satu.

Nyugaton mi a helyzet?

2018. ápr. 23. 06:21
 4/12 anonim ***** válasza:

Magyarország közepe felé lakom, és voltam a nyugati részen:D

Igaz csak 1-2 város boltjaiban, de szerintem rohadt bunkók az emberek:D

Én mint vásárló mindig köszönök ha bemegyek valahova, az ottani meg nem is nagyon köszöntek.

Pl: A fornettire ki volt írva hogy 1500 forint/db erre megkérdeztem hogy "elnézést a fornettinek darabja 1500Ft?"

Azt mondja a csávó:

" ki van írva nem?"

Mondom "ki 1500/db..."

"jajj hát elírták mert /kg lenne.."

Csak szépet és jót gondoltam magamban erről a hihetetlenül szimpatikus eladóról.

Ja és hogy miért kérdeztem meg? Ilyen hülye vagyok?

Nem csak semmi kedvem nem lett volna 5 fornettit venni 7500-ért... mert az ár ha ki van írva akkor rámondja hogy ki van téve.

2018. ápr. 23. 07:12
 5/12 anonim ***** válasza:
84%
Én nyugaton élek és semmivel se kulonbek mint a keletiek. Itt is van sok bunkó és akad normális is.
2018. ápr. 23. 08:07
 6/12 anonim ***** válasza:

Nyugat-magyarországiként azt kell mondjam hogy ez itt is változó, akár megyén belül is nagy különbségek vannak. Pl Móvár és Sopron is ég és föld. Móváron az átlag kb mint a falusiak, Sopron teljesen kultúrváros, már ha nem a betelepült keletieket vesszük alapul. Teljesen más a mentalitás. Győr is tök rendben van.

Persze kivételek mindenhol vannak.

2018. ápr. 23. 08:36
 7/12 anonim ***** válasza:

Szintén nyugati vagyok és abban amit az előző írt nagy igazság van. Vannak mosonmagyaróvári barátaim és ők is azt mondják hogy teljesen falu a mentalitás, ez mondjuk abból is jön hogy 1940ig Moson és Magyaróvár 2 kis külön település volt, nem 1 város. Sopron meg mindíg is jelentősebb város, vármegyeszékhely, kultúrával, polgárosodott lakossággal.

Szerintem a kontraszt még nagyobb ha megnézzük pl a Fertő-parti kis falvakat, meg a keleti vidéket.

2018. ápr. 23. 08:47
 8/12 anonim ***** válasza:

Egy kicsit közelebb áll a nyugat-európaihoz. Igényesebben csinálnak minden munkát (legyen az értelmiségi vagy fizikai), ennek oka az is, hogy normális eszközökkel és anyagokkal dolgoznak (pl. mesterembek jobbak a szerszámai, felhasznált anyagai, beépített berendezései, igényesebb haszongépjárműre is), de többet is kérnek. A több bevétel miatt, igényesebb szemlélet miatt igényesebbek a munkahelyek, lakóhelyek is.

Mivel van pénzük, arrafelé nem szokás barátokat, nem közvetlen családtagokat ingyen munkával segíteni. Keményen dolgoznak, visszafogottabban mulatoznak, lenézik azt, aki nem boldogul (vagy szánják, ha láthatóan szerencsétlen).

2018. ápr. 23. 09:59
 9/12 anonim ***** válasza:

Alapvetően itt is van mindenféle ember, bunkó és kedves egyaránt. Ettől függetlenül én az alföldieket kicsit

"nyersebbnek" éreztem mindig, de ez nem feltétlen "kedvesség" kérdése, inkább csak a megjátszás, képmutatás hiánya, ami nem is feltétlen rossz dolog.

Magyarország más tájaihoz képest (Budapest, Alföld, akármi más) kontrasztot inkább a magasabb anyagi színvonal adta biztonság nyújt. Jól élhető és normális életszínvonalat kap az átlag ember is Sopronban, Szombathelyen, Kőszegen, Bükön, s a környező falvakban élve, hiszen innen a lakosság nagy része (legalábbis a nem frissen betelepültek) Ausztriába jár át dolgozni, teljesen megszokott, hogy a család minden tagja ingázik.

Akik pedig helyben vállalkoznak, azok bátran tehetik, ha jól csinálják, menni fog, mert van fizetőképes kereslet: a jó éttermek tele, autómosóban vársz, hogy odajuss, utazási iroda tele, kozmetikushoz alig kapsz időpontot, építkezési vállalkozó alig vállal magyart, stb...

De- mint mondtam- az egyszerű ember is jól megél, egy pincér/kőműves/asztalos/gyári munkás is hazaviszi a 400-600 000 forintját.

2018. ápr. 23. 10:33
 10/12 anonim ***** válasza:

Egyesek olyan mentalitásúak, mint a keleti részében, mások viszont olyan mentalitásúak, mint a kelteti részében mások.

És ez így van mindenütt. De ez hagyján, ezen kívül találhat még további más mentalitásúakat is. És hogy ne kelljen azt is megkérdezni, ugyanez a helyzet keleten is.

Viszont nyugaton többen vannak jobb körülmények miatt. Ennek sok mellett az is oka, hogy a nyugat euróapiak lusták. Nem mennek el Kelet Magyarországig.

2018. ápr. 23. 11:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!