Tegeződnél vagy magázódnál ebben az esetben ?
Figyelt kérdés
Új munkahelyre kerültem, pályakezdő vagyok, 24 éves.
A kollégáim között van, aki sokkal idősebb, mint én, van olyan is, akit régebbről ismerek, és magáztam eddig. Sok emberrel kapcsolatban nem tudom, letegezhetem-e őket. Meg kellene várnom, míg mindenki szól, hogy tegezhetem őket, vagy mivel kolléga, így ez egyértelmű?
Iskoláról van szó egyébként.
2020. aug. 28. 16:08
11/13 anonim válasza:
Valóban az az egészséges érintkezési mód egy tantestületben, ha mindenki tegeződik mindenkivel - nemtől és kortól függetlenül. Régimódi úri dámák, akik többnek tartják magukat másoknál és ezt a kommunikációjukkal kifejezésre is juttatják, sajnos mindenütt vannak, de velük nem kell foglalkozni. Főjenek nyugodtan a saját keserű levükben. De csúf lehet a lelkük! Ha nekik az okoz boldogságot, hogy egy munkatársuk magázva szólítja meg őket, akkor önmagukról állítanak ki szegénységi bizonyítványt, mert ez elég olcsó öröm. És szánalmas viselkedés. A tantestület - ha jól működik - egy demokratikus közösség. Ott mindenki egyenlő. Tehát értelemszerű, hogy tegeződve szólnak egymáshoz a közösség tagjai.
12/13 anonim válasza:
Én egyesével megvártam, míg megengedik a tegeződést, minden egyes kollégánál külön.
13/13 anonim válasza:
En is voltam hasonlo helyzetben. Volt olyan kollega aki felajanlotta a tegezodest, volt aki nem. Igaz en nem iskolaban dolgoztam.
Egyertelmu hogy aki sokkal idosebb azt magazd es majd felajanlja a tegezodest ha akarja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!