Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Tegezni vagy magazni szokas...

Tegezni vagy magazni szokas ilyen helyzetben?

Figyelt kérdés
Szituacio: uj munkahely (irodahazban), elso nap, nem ismerek senkit. Beszallok a liftbe es beszall egy ott dolgozo akivel meg sosem talalkoztam, de koszonok neki. En 25 vagyok, o 28 korul. Mondhatom, hogy hello, vagy hivatalos kornyezetben ilyenkor inkabb jo napot?
2020. aug. 8. 07:19
 1/6 anonim ***** válasza:
96%
Minimum a "jó napot kívánok".
2020. aug. 8. 07:25
 2/6 anonim ***** válasza:
90%
Én egészen addig magáztam mindenkit amíg a HR-es azt mondta, hogy itt mindenki tegeződik. De nekem ezt már a sikeres interjú után rögtön mondta. Szerintem a fiatalokat tegezheted nyugodtan, végülis kollégák vagytok. Mondjuk talán főnököt meg ilyeneket ne tegezz azonnal, majd ők felajánlják.
2020. aug. 8. 07:25
 3/6 anonim ***** válasza:
70%
Mondja majd a másik, mikor tegeződjetek. Nem érdemes "elefántot" játszani egyből...
2020. aug. 8. 07:30
 4/6 anonim ***** válasza:
90%
Menj reggel, és mondd hogy jó reggelt :)
2020. aug. 8. 07:53
 5/6 anonim ***** válasza:
59%
Hellóval köszöntem az összes korombelinek az új munkahelyen. Aztán kiderült, hogy amúgy is mindenki tegeződik mindenkivel.
2020. aug. 9. 13:40
 6/6 anonim ***** válasza:
58%
Hát szerintem manapság nagyon fura lenne, ha huszonévesek magáznák egymást. Nálunk cégen belül mindenki tegez mindenkit életkortól és beosztástól függetlenül, de ha az irodaház liftjébe beszáll egy másik cég dolgozója, akkor vele is egy gyors heló a megszokott köszönési forma. És ezek nem überlaza startupok, hanem komoly multik.
2020. aug. 9. 19:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!