Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Miért bunkóság úgy rendelni...

Miért bunkóság úgy rendelni ételt/italt, hogy "Lesz egy .... " ? Ha fizetés előtt azt mondja, hogy " x forint lesz. ", akkor a felszolgáló a bunkó?

Figyelt kérdés
Ha egyébként kedves vagy a pincérrel/pultossal és használod a "Jó napot kívánok!", illetve a "Köszönöm szépen!" kifejezéseket.

2020. aug. 1. 11:44
1 2 3
 21/26 Dongaben ***** válasza:
49%
Tiszteljük meg a pultost, felszolgálót, hogy azt mondjuk neki: "Kérek egy..." valamit. Mennyivel nehezebb ezt kimondani, mint azt: "Lesz egy..." valami? Azt nem tudom, hogy ez "bunkóság"-e, de aki a "Lesz egy..." kifejezést használja, az semmibe veszi a pult mögött állót...:( Kb. mintha a NET-en adna fel rendelést. ( Amúgy, egy köszönés+mosoly, az plussz pont.)
2020. aug. 4. 18:28
 22/26 anonim ***** válasza:
24%

"többen megveszik az 500 ft-os lays chipset"

Vannak olyan emberek, akiknek nagyobb problémája is van ennél.

2020. aug. 4. 20:08
 23/26 Dongaben ***** válasza:
35%
Komolyan ekkora probléma a "lesz" helyett azt mondani, hogy "kérek"? Gratulálok!
2020. aug. 4. 20:22
 24/26 anonim ***** válasza:
18%

22: Egy bunkó embernél nincs nagyobb probléma.

A lays chipses válaszoló vagyok.

2020. aug. 5. 03:07
 25/26 anonim ***** válasza:
0%
Lesz egy császármetszés !!
2020. aug. 10. 13:55
 26/26 donne válasza:
84%
Én pincérként, sosem tartottam ezt bunkónak ha így kértek, azt viszont, mikor fizetésnél kimondom az összeget úgy h x összeget szeretnék kérni es rávágják, hogy csak szeretnél de nem biztos hogy kapsz is!!vagy hogy huu ilyen sok?!ez hogy lehet?!meg itthagyom a gyereket mosogatni ....stb ezeket tartom bunkóságnak...
2020. okt. 20. 10:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!