Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Ti mit szólnátok, hogyha egy...

Ti mit szólnátok, hogyha egy étteremben egy tetoválásos felszolgáló szolgálna ki titeket?

Figyelt kérdés
pincérnek tanulok, de most nagyon megfogtak a tetoválások, és már ki is néztem egy párat, nem olyan nagyok, csak annyi a probléma, hogy sok kicsit néztem ki, és a bal kezemre szeretném mind :D

2013. szept. 1. 22:41
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Nem szólnék semmit, hogyha amúgy udvarias meg segítkész...

De készülj fel, hogy hogy mondjuk egy Grashamben vagy Gundelben vagy Mariottban (de még ennél kevésbé luxus helyeken is) nem biztos, hogy téged fognak alkalmazni!!

2013. szept. 1. 22:50
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Én semmit, mert nem az alapján ítélkezem, de vannak akik igen, és némely munkaadó ezt nem nézi jó szemmel, ergo nehezebb lehet vele elhelyezkedni. Pl. fültágítós ismerősömet majdnem minden interjún nagyon megnézték fültájékán - szóval érted - és nem kellett.
2013. szept. 1. 22:51
 3/12 anonim válasza:
84%
Az attól függ, hogy egy helyi lebújban szolgálsz fel, vagy egy elegáns étteremben! Hol szeretnél dolgozni, hová képzelted el magad? Elegáns étterembe tetováltat nem vesznek fel, és ezt te is sejted! Megéri-e elcseszni a jövődet ilyen ostobasággal! Leszedetni szinte lehetetlen, hogy nyoma ne maradjon! Mellékesen ha megjön idővel az eszed, és eltávolíttatod, egy forradásos, sebhelyes kezűt sem alkalmaz egy elegáns étterem! Nem esztétikus! Ez van! Csak gondold végig, ha voltál igazán jó étteremben, hány ilyet láttál, és hol! Mert én még nem, és a fél világot bejártam! Ne feledd determinálja a jövődet! Rakasd a seggedre, vagy kevésbé látható helyre ha már mindenáron akarod, de ne oda amivel dolgozni fogsz!
2013. szept. 1. 22:55
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem tennék a helyedben, mert csak egy korlátot, bilincset raksz magadra, amitől nem tudsz szabadulni. Lehet trikóra, táskára, bögrére stb. saját képet tetetni- az nem korlátoz egy életen át.. /Nekem személy szerint nem tetszik: a bőr szép, ahogy van, a legnagyobb érzékszervünk, a tapintás érzékeszerve, 2m2 egyébként, csak úgy.. /
2013. szept. 1. 22:58
 5/12 anonim ***** válasza:

Ha nem vesznek fel ilyen helyre, akkor fordulhatsz az egyenlő bánásmód hivatalhoz (azt hiszem, ez a neve) bár nem hiszem, hogy ezek után jobban alkalmazni akarnának.:D

Gundel, Kárpátia, stb. helyeken nem tudnék tetovált pincért elképzelni, de a kevésbé felkapott, mint például Kis Tisza Étterem(Szolnok), Calvados Étterem(Siófok) illetve hasonló kaliberű, igényes éttermekben viszont igen. Persze az idősebb, konzervatívabb vendégek biztos szúrós szemmel néznének, bár az előbb említett helyeken mindig hosszú ujjú ingben szolgáltak ki a pincérek, az alatt meg ugye nem tudni, mi rejlik. (netán egy izmos kocka has:D)

Ha nem megbotránkoztató a tetoválás, akkor én nem szólnék semmit, magánügy, hogy ki mit hord a saját testén.

2013. szept. 1. 23:21
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Egy jó étteremben nem is szolgálhatsz fel, ha nincs rajtad olyan ruha, ami takarja a testedet. Ha csak egy embert is zavar, elküldenek.
2013. szept. 1. 23:26
 7/12 anonim válasza:
75%
Jaj drága utolsó! Fordulgathat ő bárhova, meg az Egyenlő Bánásmódhoz is, akkor sem fogja alkalmazni egy jobb nevű étterem, verheti az asztalt akárhol! Én pl. Nem örülnék!
2013. szept. 1. 23:27
 8/12 anonim ***** válasza:
28%
Nem vagyok tetkópárti. Én sem javaslom, hogy tetováltass. Kocsmákban oké, de étteremben azért elég nehezen tudnám elképzelni, hogy egy felszolgálónak tetoválása legyen.
2013. szept. 2. 08:42
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Voltam már olyan étteremben, ahol tetovált volt a pincér, és nem zavart.

Ettől függetlenül nem javasolnám, mivel mindenképpen rontaná a munkaerő piaci esélyeidet, az pedig, hogy "most nagyon megfogtak a tetoválások", nem tűnik olyan elhatározásnak, ami egy életen át kitartana, szóval nem kellene úgy gondolkodni tetoválásban, mint ruhában.

2013. szept. 2. 11:08
 10/12 hunbula ***** válasza:
85%

Én kedvelem a szép, igényes tetoválásokat, nekem is van tetoválásom. Ezért nagyjából semmilyen környezetben nem zavarna, ha valaki máson egy igényes, nem offenzív minta van.

DE sajnos rengeteg előítéles, másokat el nem fogadó ember van, azok között is, akiktől munkát kapnál és a majdani vendégek között is. Ezt nem lehet kikerülni sajnos, mindig lesz aki egyszerűen nem tudja elfogadni, hogy mi a te bőrödön. És sajnos úgy látom, kicsiny hazánkban több ilyen ember van, mint kicsivel nyugatabbra például. Neked kell eldönteni, hogy ezzel a nehézséggel együtt is kell-e a minta (ha igazán fontos neked, és nem divatból tetováltatnál, akkor úgyis kelleni fog). De az sem baj ha emiatt úgy döntesz, mégsem. Csak rajtad áll hogy be mered-e mindezen tényezők mellett vállalni.

2013. szept. 2. 11:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!