Illetlen megkérni egy barátot, hogy fizessen be helyettem valamit, és majd megadom neki készpénzben?
Egyetemi barátról van szó, de a kérdés érdekelne más kapcsolat esetén is.
Azért merült fel bennem, mert én nem tudok személyesen megjelenni befizetni az összeget (10-20 ezer). De sokszor meghívjuk egymást ebédkor, stb, van bizalom. Amint találkozok vele, megadom rögtön, csak most nem tudok ott lenni személyesen befizetni. Nem is amiatt kérném, mert nincs annyim, hogy most kifizessem, sosem kértem kölcsön senkitől.
Ez illetlenség? Próbáljam máshogy megoldani?
Ha pl. ajándékozó/egymást meghívós/áthívós/együtt kajálós jó viszonyban vagy valakivel, nem illik ilyet kérni?
Felesleges ilyet kérni, utald simán a pénzt annak, ahova kell. Baráttól is akkor kérj szívességet, ha szükség van a segítségére mindenképpen. Feleslegesen, vagy pár ezer forint megtakarítása miatt (pl. furgonja van, amivel könnyű lenne bútort szállítani) ne ugráltasd.
Mert majd jön Jörg Jörgensen történetével. (Ha nem tudod, gúglizd...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!