Megujitasra szorul e a Magyar Nemzeti Himnusz?
Napokban gondolkoztam rajta hogy olyan letargikus az egesz hangulata, olyan "minket mindenki bantott mar, hagyjatok beken"
mas orszagoknak olyan dallamos, porgos, buzdito a nemzeti himnuszuk.
En biztosan tamogatnam hogy mas legyen.
Ha mindenkepp valami tradicionlis, akkor mondjuk egy Petofi - Nemzeti Dal
Akar zenes feldolgozasban is jol megallja a helyet
https://www.youtube.com/watch?v=PBRjkmol1Iw
Úgy jó a magyar himnusz, ahogy van. Legalább különbözik más népek csinnadrattás himnuszától. Meleg hangú és megható.
Ami meg a focimeccseket illeti: nehogy már ilyen felszínes okok miatt dobjunk el egy több, mint egy évszázados magyar jelképet! Különben sem érti rajtunk kívül senki a szövegét.
Gyakran látok az oldalon hasonló kérdéseket, és soha nem értem, mi baj lenne ezzel.
A "himnusz" szó egyébként egy lírai műfaj, melynek jelentése: könyörgés Istenhez.
A mi nemzeti indulónk egy himnusz, ezért nevezzük egy adott ország nemzeti indulóját 'himnusznak'- pedig e megnevezés ezen értelmében helytelen.
A kérdésre térve, szerintem lehetne a Szózat az ország nemzeti indulója, vagy írhatnának egy szöveget a Rákóczi-indulóra.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!