Az erkölcs és az igazságosság egy és ugyanaz?
A szigorú igazságosság mindennél előbbre való. Akiről megtudom,hogy valamikor bűncselekményt követett el,azonnal megszakítom vele a kapcsolatot. A mai liberális világban szokás a bűnözőket azzal védeni,hogy jajj szegénységben élnek.
Én is nagyon szegény vagyok,mégsem lopok,meg rabolok,mert nem vagyok féreg.
A kettő nem ugyanaz, nem is lehet, hiszen más-más fogalmakat takarnak ezek a kifejezések.
Olyan pedig, hogy "szigorú igazságosság" nem létezik, mert akkor lenni kellene egy laza igazságosságnak is. Ezt gondolod te a "liberális" szóban felfedezni. Ilyen azonban nincs, vagy létezik igazság, vagy nem.
A liberális kifejezés mai napra igen elcsépelt lett, félreértelmezett, és indokolatlanul megkülönböztető jelzőként használt szóvá silányult.
A liberális szó eredete latin (liber: szabad, mentes) azt jelenti, hogy nem terhelt más felfogások által, mentes mindenfajta elnyomó, lekicsinyítő felfogástól, tehát szabad lelkű. Tudod ki volt Magyarországon a liberalizmus egyik legnagyobb szószólója? Kossuth Lajos. Amerikában tett látogatása kapcsán köztéri szobrokat emeltek neki, utcákat, tereket, sőt még megyét is elneveztek róla, ott az USA-ban!
Nem a bűnözőket védte, hanem az elnyomottakat. Ez egy kicsit különbség.
Nem ugyanaz. A farizeusi magatartásoddal meg csak önmagadnak ártasz, de nem kicsit ám.
Csak erre az egyre válaszolj, de vetkőzz ki magadból légyszíves, már mint őszinteséggel, ha már válaszolsz:
Te sosem hibáztál? Ha erre igent mondasz akkor hazudsz.
És nem csak földi bíróság létezik, és nem csak földi törvények léteznek, gondolok itt az ezoterikus tevékenységeid sokaságára. Tehát, dobd ki a farizeusi magatartásodat, mert csak önmagadra hozol vele bajt. A többiek akik ismerik a szellemi dolgokat, kivétel nélkül csak sajnálni tudnak, mert ha nem változol, akkor még keserűbbé válik az életed idővel, mint amit már most is élsz.
Maatijd (kerdezo), ha a 4-es hozzaszolasomat sertesnek vetted, akkor en minek vegyem a szivhez szolo kis privat uzenetedet? :)
Azzal, hogy ilyen alpari stilusban nyilvanultal meg, tkp. csak elismerted, hogy alomvilagban elsz, es nagyon nem szeretnel felebredni belole. Eloszor is mosd ki szepen a szadat, aztan higgadtnak maradni tanulj meg, utana majd beszelhetunk erkolcsrol is.
Az erkölcs elsősorban személyközpontú és mások javait előtérbe helyező tevékenységben nyilvánul meg. Az igazságosság pedig az egyes emberek cselekedeteinek egymáshoz és a külvilághoz képesti mérsékelése alapján meghozott döntés, amit követően helyénvaló és erkölcsös módon cselekedhetünk.
Szerintem amúgy ha valakinek helyén van a szíve és az esze, akkor a kettőt együtt is meg tudja valósítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!