Ha utasítgatnak, miért nincs kedvem a dologhoz?
Figyelt kérdés
Mindig utasítgatnak, a szüleim, jó, ne lustuljak el, csinálni kell valamit. De, van, hogy eltervezem, hogy ma nem csinálok semmi munkát. És akkor jönnek, hogy nyírd le a füvet, vidd el a kutyát sétáltatni, mosogass el, takaríts ki stb. Ilyenkor semmi kedvem ezekhez, mikor megmondják, hogy ezt-azt csináld meg. De, amúgy meg tökre szeretek füvet nyírni, takarítani, kutyát sétáltatni stb. Ezekhez miért van kedvem/szeretem, ha nincs megmondva?2010. aug. 1. 15:17
1/2 anonim válasza:
én is ilyen voltam tinédzserkoromban. szerettem megcsinálni minden házimunkát, de csak ha meglephettem vele a szüleimet. ha mondták, akkor már semmi érdekes nem volt benne.
esetleg azért van ez így, mert szeretnéd ha felnőttként kezelnének, hiszen te tudod, hogy mikor kéne füvet nyírni vagy lemenni a kutyával, nehogy már mondani kelljen. meg egy kicsit az ember önérzetét is sérti, hogy utasításra ugrik mint egy robot. :) pedig ez hülyeség ezt én is beláttam (igaz nem akkor, 10 évvel később.:) ). mondjuk nekem kiskoromban mindent megcsinált anyukám, mindent alámraktak, ellustultam, meg tehetetlennek éreztem magam, hogy én úgysem tudom olyan szépen mint ő. ez is lehet egy ok, de ezt te tudod.
2/2 anonim válasza:
Mert az ember nem rabszolga, és a kényszer elveszi a kedvét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!