Miért tegeződünk interneten olyanokkal, akikkel magázódnánk személyesen? Ez mindig is így volt?
#4 Ő, továbbra is magáz, miközben én tegezem.
Szerintem ilyenkor neked is vissza kellene váltani magázásra, ha ő nem vevő a tegezésre.
Régebben..mindenki MAGÁZOTT mindenkit aki NÁLA IDŐSEBB VOLT. és csak "megengedte" neki azt hogy LE TEGEZZE!
Az viszont tényleg bunkÓság hogy miután valaki személyessen talákozik valakival aki MAGÁZZA ŐT, Ő VISZONT TOVÁBBRA IS VISSZA TEGEZI!
Nem veszi észre azt hogy ez, ez esetben a tegezés a KÖZELI ISMERETSÉG kibővitésének az egyik módja, amivel a MÁSIK FÉL NEM AKAR ÉLNI, azaz nem akar egy elmélyűltebb kapcsolatot semmi kép?
Az hogy egy fiatal szó nélkűl letegez egy nála idősebb és ismeretlen személyt az -talán- az angol nyelv hatására vezethető vissza, ahol a "you" lehet te, ti, maga, maguk stb., bár OTT az igazi tegezés "jele" az hogy a másik azt mondja "Hivjál csak...." és mondja a KERESZTNEVÉT!!
Én minden esetre bunkóságnak és tiszteletlenségnek veszem azt ha egy nálamnál fiatalabb le-tegez, amire "semmi JOGA NINCS"!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!