Miért tegeződünk interneten olyanokkal, akikkel magázódnánk személyesen? Ez mindig is így volt?
Mogács Dániel streamel a twitchen és sokan magázzák mert látják hogy idősebb náluk
Talán ha nem tudod mennyi idős akkor tegezed alapból vagy csak parasztok alapból és élőben is tegeznének
Amúgy ez tényleg furcsa. Én Oszkáron szoktam utat hirdetni, Felhív, tegez. Találkozunk, meglát, magáz. Pedig a korom ott volt a hirdetésben.
De durvábbak is vannak, felhív, jó napottal köszön, aztán tegez. Vagy fordítva, sziával köszön, aztán magaz. Vágy az út elején "szia", a végén magáz. A mai fiatalok teljesen össze vannak keveredve ebben a témában.
Amúgy tényleg kialakult Magyarországon az a szokás, hogy interneten ismeretlenekkel is tegeződünk. Ez részemről oké. Viszont én sem értem, amikor valaki, akivel neten tegeződtem, a való életben elkezd magázni.
Netes fórumokon is van, hogy valaki tegezve hozzászól egy másik kommentjéhez, az illető meg visszafelé magázza. Aki neten hozzászól valamihez, az fogadja el, hogy ott a tegeződés a szokás.
Én 81 éves vagyok. Az internetes "pertu" egyáltalán nem zavar zavar. Egyet értek azzal, amit az előttem lévő válaszadók írtak.
Az viszont nagyon zavar, hogy pl. a mobil telefonom szolgáltatója az SMS-eket tegezőviszonyba írja. Tudniuk kell, hogy mobil készüléke a nagyon időseknek is van! Szeretném látni, hogy erről az utóbbi gondolatról mi a véleményetek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!