Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Fiúk! Miért nem lehet visszaha...

Fiúk! Miért nem lehet visszahajtani a wc ülőkét, miután felhajtottátok?

Figyelt kérdés
Tisztelet a kivételnek természetesen. A bátyám mindig felhajtja a wc ülőkét, de le már sohasem hajtja, hiába szóltam neki. Az egész családot idegesíti, hogy nekünk kell folyton visszahajtani utána...

2020. ápr. 3. 13:38
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%

Nos kérdező, ha valóban kíváncsi vagy: kezdjük ott, az érdek vezérli az emberek tetteit. A döntő többségét. Vannak néhányan, akik különféle okok miatt erre tekintettel vannak, azaz empatikusak.

A biológiai fejlődés úgy hozta, hogy a veseműködés termékének ürítésére alapvetően eltérő szervük van a fiúknak és a lányoknak (mondhatnám, a spórolás céljából kettős funkcióval bírnak). Így aztán ezen aktus céljából (kizárólag az angolvécék esetén, mert azért a világban ezen felül sok más szokás is érvényben van) a fiúk érdeke, hogy az ülőke fel legyen hajtva, a lányoké, hogy le. Tetszik, nem tetszik, ez biológiai adottság. És ki fogja eldönteni, hogy (ha például felváltva egy lány és egy fiú használja) mi az etalon? Ha mindig le van hajtva, az a "fiúk elnyomása", ha mindig fel van hajtva, az a "lányok elnyomása". És mindig az érzi kitolásnak, aki különös fontosságot érez a saját érdekei kielégítésére.

Tudomásul kell venni, hogy a természet így rendelkezett. Ezzel élni és optimalizálni (de mindenekelőtt az érdeket feladni kölcsönösen). A magam példáját említem. Mindenki igazít a saját szükségletei szerint és ezt természetesnek tartja. Néha eszünkbe jut, hogy a másik szempontját is figyelembe vegyük, néha nem. De az soha nem jut eszünkbe, hogy ezért reklamáljunk.

Ahol többen használnak egy wc-t, és a nemek aránya nagyon eltérő, úgy is a többség érdeke szerint alakul, bár az igazságos itt is az, ha mindenki a saját igényeit elégíti ki. Ha mondjuk négy lány és egy fiú van, úgy is az az eredmény, hogy a fiúnak mindig, a lányoknak négyből háromszor nem kell igazítania.

Azonban ebből problémát csinálni, az a kákán csomót keresés esete. Saját fontosságnak erős túlértékelése.

2020. ápr. 3. 15:57
 12/25 anonim ***** válasza:
37%
Érdekes ez a sok igazi "férfi" itt. Tehát a nő KÖTELESSÉGE lehajtani utánatok, amúgy is, hajtsa le, ha zavarja stb. Gratulálok a logikához! De az a nő is megérdemli, hogy csicska legyen, aki ilyennel összeáll. Az én férjem szerencsére magától is van annyira intelligens, hogy lehajtja, sőt, a keze sem szakad le, ha letörli, kitakarítja. De repülne is, ha nem tenné és még ráadásul neki állna feljebb. Mint ahogyan apósom is megkapta a magáét, mikor nyitott fedélnél húzta le a budit úgy, hogy ráadásul direkte megkértem, ne tegye. Ha valaki ennyire igénytelen, az éljen egyedül és xarja össze a házát saját magának.
2020. ápr. 3. 16:56
 13/25 anonim ***** válasza:
73%
Nincs előírva, hogy annak lehajtva kell lennie.
2020. ápr. 3. 17:28
 14/25 anonim ***** válasza:
83%
Ha már itt tartunk, a WC-t fedővel lehajtott állapotban illik hagyni!
2020. ápr. 3. 17:34
 15/25 anonim ***** válasza:
77%

"De repülne is, ha nem tenné és még ráadásul neki állna feljebb. "

A fönti eszmefuttatás mentén akkor itt úgy néz ki apuka az igazi csicska...:-)

2020. ápr. 3. 17:40
 16/25 anonim ***** válasza:
100%
Én mindig lehajtom, de sose értettem, hogy egyesek miért hőbörögnek emiatt. Fogod magad, és lehajtod.
2020. ápr. 3. 20:01
 17/25 anonim ***** válasza:
100%
B_zdmeg, nem k_rvára mindegy? Ilyenen problémázni...
2020. ápr. 3. 20:37
 18/25 anonim ***** válasza:
88%

#10-es,

és amikor nagyvécén vagy, akkor nem "akad" be a farkad valamibe? csak akkor ha ülve pisilsz?

#11-es,

jó az eszmefuttatásod, de azért azt aligha tudod cáfolni, hogy egy WC-csésze úgy gusztusos, ha éppeni használaton kívül a fedele le van hajtva.

2020. ápr. 4. 08:51
 19/25 TappancsMancs ***** válasza:
100%

Szerintem is itt az egyenjogúság, de még inkább mondanám egyenlőségnek, szempontja érvényesül.

1. Egyik felhajtja.

2. A másik lehajtja.

3. Tehát az állás 1:1. (úgymond)

Egyik fél sem köteles a másiknak előkészíteni a wc-t. Vagy ha igen akkor ki az, melyik fél és miért ő a fontosabb?

Utó kérdés:

Mit kell ezen ennyit variálni?

És szerintem is a legjobb - itthon így csináljuk - hogy alapvetően le van csukva a fedele is. Aki használja az beállítja magának ahogy ő akarja használni. A végén meg csukjuk vissza mindannyian.

2020. ápr. 4. 21:21
 20/25 anonim ***** válasza:
46%
15-ös: nem csicsk,a csak nem egy paraszt,aki odaxarik, ahol épp van és a nőjét házicselédnek nézi. Nem attól leszel férfi, hogy csettingetsz a nőnek,akinek amúgy kuss van. Aki ezt tűri,az meg is érdemli. Akibe pedig szorult egy kis tartás és büszkeség, az nem engedi meg ezt a stílust egy hímneműnek
2020. ápr. 4. 22:29
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!