Néhány ember miért hagyja a hátán a táskáját a tömegközlekedésen?
Csak szólok, hogy járművön - ha sokan vannak - alapvető illem levenni a táskát, és úgy helyezni el, hogy másoktól ne foglalja el a helyet.
EZ vonatkozik a nehéz táskákra is, koszos padló esetén is.
Rakd a lábfejedre.
Nem csak néhány, nagyon sokan nem veszik le. Sőt, még a válltáskájukra se figyelnek oda sokszor az emberek és azzal is kellemetlenkednek. Kisiskolásoknál még elnézem, de felnőtteknél, főleg néniknél nagyon bosszantó tahóság.
A válasz amúgy egyszerű, nem tanították meg őket az illemre, eszükbe se jut, hogy le kéne venni, pedig még a tönegközelkedési eszközökre is ki van írva.
1) A lábad közé kell tenni
2) Mégha magad elé is teszed, nem fogsz fele arcon ütni senkit, mint amikor a hátadon van.
Nem tudom, ti hol éltek, de ahol én, ott a lábad között tartott táskával egyensúlyozni nem opció a buszon. Rögtön felbuknál. Meg állandóan mozogni kell, a felszállások, leszállások miatt. Nem úgy működik, hogy felszállsz, leállsz és meg se kell mozdulnod többet.
A táska mindenhol zavaró lehet és mindenhol ugyanannyi helyet foglal. Kivéve, ha sikerül leülnöd.
De a kérdés nem is erre irányul, hanem a lopásra.
15. Te sem játszottál tetrist kiskorodban ugye? A táska ugyanannyi helyet foglal, de nem mindegy, hogy hol. Mivel az emberek "vastagsága" változik a magasságukhoz képest, így egy ember a hasánál már alapból szélesebb, mint a lábainál. Ha táskát a kezedben tartod, a lábaidnál, akkor nem áll úgy ki, mintha a hátadon lenne, így közelebb tudnak állni az emberek, ergo többen férnek el.
Én amikor hátizsákot hordtam és zsúfolt buszon utaztam levettem a táskát és a lábfejemre helyeztem. Így a táska sem lesz koszos, nem is nehéz és nem is zavar másokat. Szerintem is eléggé idegesítő, amikor valaki tönött táskával forgolódik előttem. Aki pedig azért nem tud egyensúlyozni, mert a táska a lábainál, vagy a lábai között van, nem pedig a hátán, annál meg már alapból vannak bajok. Főleg, hogy ha a lábaid között van a táska, akkor szélesebben állsz, ami alapból növeli a stabilitásod. Bírom milyen sok kifogást ki tudnak találni az emberek, hogy ne kelljen egy mozdulattal többet tenniük.
Ettől függetlenül nem, nem érdemlik meg ők sem, hogy kirabolják őket.
Avagy akkor is az a gonosz, aki bemegy a nyitott ajtódon?
Igen
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!