"Naponta felhúztam"
Nem ezt kérdeztem:) A régi órák nem voltak vízállóak, a legtöbben éjszakára letettük. Én reggel húztam fel, mielőtt felraktam. Az érdekel, ki szokta úgy felhúzni, hogy rajta volt a karján.
Visszatérve a kérdésre, szerintem ez a régi szokás mostanában változik és az okos karkötők és órák már nem gátolják annyira a jobbkézen hordást, mert hát nincs is rajtuk felhúzó.
Van aki még a felhúzósat is jobb kézen hordja. Ha neki úgy jó...? Szerintem már az se feltűnő annyira.
Nekem is volt már mechanikus és automata valamint quarz is!
Hordtam már bal és jobb kézen is minden fajtát :)
Én úgy tudom és gondolom: azon a kézen hordja az ember az óráját amelyiken csak akarja :)
Viszont én is úgy tudom a jobbkezesek miatt hordjuk inkább bal kézen, mert egyrészt jobb kézzel tudták felhúzni ha a kezén van és persze beállítani is a pontos időre...valamint azért, mert a jobb kézzel végzett munka óra nélkül jobb :)
(a gyűrűkhöz annyit, hogy erről úgy tudom másik kézen hordják a mégy csak eljegyzettek mint a már házasok)
"Láthatóan valamire ki akarsz lyukadni és biztos másokat is érdekel.."
Arra, amit kérdeztem. Szerintem a felhúzhatóságnak nem sok köze volt a korona helyéhez, mivel nem hordták folyamatosan, és a kézhez simuló órán elég nehéz is volt megfogni emlékeim szerint. De ezzel nem vitatkozni akarok, csak beszélgetni róla, ezért kérdeztem, hogy aki hordta, hogyan szokta.
Mindig az ügyetlenebbik kézen.
Ha te jobb kezes vagy, akkor a bal kezeden, ha bal kezes vagy a jobb kezeden kell hordani! :)
"kell" :)
...inkább érdemes az ügyetlenebb kézen hordani :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!