Magasrangú ismerősömhöz odamenjek kondiban kezet fogni, ha egy másik emberrel beszélget? Vagy csak biccentsek oda?
Szomszédom az ember, ő 55 éves, én 27. Jóban vagyunk, néha beszélgetünk, amikor meglát odajön kezet fogni. Én is így szoktam tenni.
Tegnap ugyanabban a konditeremben voltunk. Egy barátjával beszélgetett éppen a gépek mellett, ránézésre ő is magasrangú volt.
Én elmentem mellettük és odaköszöntem “Szia Gábor, jó napot kívánok (a másik embernek)”. De nem mentem oda hozzájuk, viszont ma már nem is nagyon akart a ház előtt köszönni nekem, látszott hogy megharagudott. Oda se jött, pedig máskor mindig kérdez ezt-azt.
Tiszteletlenségnek gondoltam hogy odamenjek két ötvenes férfihoz, meg nem is tudtam hogy kéne viselkedni a másikkal. Voltam már olyan helyzetben hogy ilyen esetben odamentem, nyújtottam a kezemet az idegennek is, de nem viszonozta. Ebből gondolom hogy ezt így nem illik.
Konditeremben nem szokás kézfogással köszönni.
Ha meg szerinted valami baja van veled, akkor miért nem kérdezed meg töle, mi a problémája?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!