állásra jelentkezőknél ezeket figyelembe veszik vajon?
Figyelt kérdés
szerintetek ha valaki állásra jelentkezik akkor utánanéznek a mai kor vivmányain pl internet, hogy hogyan van kitöltve illetve milyen képei vannak az adatlapján gondolok ilyenekre pl: iwiw, facebook, myvip...stb. és ha ott valami kompromíttállót találnak akkor akár elis utasíthatják?2010. júl. 14. 19:27
1/5 anonim válasza:
Köztudott, hogy ha jelentkezel valahova és fent vagy ilyen oldalakon akkor azt megfogják nézni. Legtöbb esetben az írásaidat,kapcsolataidat és a képeidet veszik figyelembe. Elutasítanak, ha kirívó,bulizós,kirándulós,családias képeket teszel fel. Ha kirívó akkor nem a munkádra figyelsz, ha bulizós, akkor nem garantált, hogy mindig bemész dolgozni, ha kirándulós, akkor sok szabadságot akarsz majd, ha családias, akkor félnek, hogy hamar otthagyod őket.
Ez csak néhány példa.... ennél sztem többet néznek. Én ezért nem vagyok ilyen oldalakra regisztrálva :D
2/5 anonim válasza:
Elvileg nem tehetik, gyakorlatilag meg csinálják, én az egyik állásinterjún jöttem rá...Azóta sajnos inkább nem rakok ki a családomról képet :-(
3/5 anonim válasza:
Könnyen lehet. Én interjúk előtt utánanéztem a leendő főnökeimnek, ha már előre megtudtam a nevüket. Ők miért ne tennék ugyanezt?
4/5 anonim válasza:
Ha én alkalmazni akarnék valakit, biztos, hogy ezt a módszert bevetném. Sok mindent elárul egy emberről, hogy milyen jellegű képeket tölt fel az internetre, hogyan tölti ki az ilyen adatlapokat, milyen nyelvezetet használ, milyen a helyesírása stb.
5/5 anonim válasza:
Itt nincs olyan, hogy elvileg mit tehet meg, bizony meg fogják nézni. Én is megnézném, sokszor olyan adatlapokat látni, hogy lerí róla, hogy az illető nem komoly, és olyan érzése van az embernek, hogy lehet nem is érdemes megismerni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!