Miért nem lehet az én akaratom is figyelembe venni?
Szia!
Sok mindent lehetne válaszolni, de nekem hirtelen az a véleményem, hogy:
1: 14 éves vagy. Kicsit nehéz neked, tudom, én is voltam 14 éves:) Pillanatnyilag egyet tehetsz, nyugodtan, higgadtan beszélsz érzéseidről anyukádnak. A legjobb amit tehetsz (nem biztos, hogy jól jössz ki, de bármi más csak rosszabb lehet) ha őszintén beszélsz anyukáddal.
2: A legjobb mód, és idő, hogy tanulj egy kis fegyelmet, alázatot. Az anyukáddal szemben a legkönnyebb, ez valószínű. Az életben csak rosszabb lesz, mikor fiatalabb főnök előtt kell alázkodni, kollégától kell bocsánatot kérni, stb
3: Ha a jövőben nem kívánod ezt a tevékenységet, és anyukád mindenáron vinni akar és fog az őszinte beszélgetés után is, akkor használd ki, figyelj meg mindent, vesd össze a Bibliával az ott hallottakat, csináltakat. Lehet, meg fogsz lepődni. Most tedd meg, mert valószínű, hogy ha felnőtt leszel már nem fogsz misére menni, hiszen pillanatnyilag is így gondolod.
Remélem túl buta tanácsot nem adtam, mert nehéz bárkinek tanácsot adni, úgy, hogy nem ismeri a pontos szereplőket, feltételeket.
15 éves voltam, amikor már én sem akartam menni.
3-4 vasárnap megvertek, mert nem mentem.(akkor még nem volt nagy probléma egy gyereket sz@rrá verni.)A következő verésnél elmentem. Folyt a vér az orromból és a fülemből.
Mit mondjak, hazafelé anyám sírt, és többet nem kellett mennem.
1, Megillet téged a lelkiismereti szabadság. Ennélfogva - ha azt gondolod, hogy már megillet -, akkor döntéseidet nem a "nem-tetszés", meg "én döntöm el, mi a jó", hanem az ész alapján döntöd el, hogy mit szeretnél. Tehát egyetértek "én lászló" gondolataival.
2, A mise nem "szükséglet"-kérdés, mert senkinek sincsen szüksége - ha most a szellemi világtól eltekintünk - misére. Nehéz megérteni a mai korban, mert az Egyház nem úgy illeszkedik be a világ rendjébe, hogy egy opció a "svédasztalból", egy kis gyógyszer a kis életünkben. A misének a lényegét csak úgy lehet megérteni, ha átnézed a kereszténység lényegét.
3, Tehát mindent csak racionálisan!
Szerintem teljesen természetes,hogy egy kamaszodó lány nehezen veszi rá magát a rendszeres templomba járásra.De később ez még változni fog. :)
Mindenképpen kár lenne, ha teljesen megutálnád az egészet...Szerintem próbálj meg kompromisszumot kötni anyukáddal, hogy te csak minden 2. héten mész pl.Mert annak sincs értelme ha addig erőlteti a dolgot,amíg eleged lesz az egészből.Ezt kellene szépen vázolni neki.Mert ő azért nyomatja a dolgot,nehogy ateista légy.De sajnos az erőltetésnek sokszor ez a vége...:( És ez nagyon szomorú.
Uh. próbáljatok megegyezni valamiben,hogy mindenkinek kábéra jó legyen. :)) Tökéletes úgyse lesz,később meg a főnök fog minden sz@rt rád erőltetni... :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!