Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Születésnapnál melyik a...

Születésnapnál melyik a gyakoribb?

Figyelt kérdés

Az egyik változat: „Bejelentkezik” az illető a szülinaposhoz (pl. rokonhoz). Tehát felhívja, és megkérdezi, hogy mikor mehet felköszönteni. A szülinapos megmondja, hogy pl. szombaton gyere 3 körül. Akkor megtörténik a köszöntés, a szülinapos megkínálja kávéval, sütivel, üdítővel, és letudva.

A másik változat: Én mint szülinapos, eldöntöm, hogy kikkel szeretném ünnepelni, és én hívom meg őket magamhoz. Kaja, pia, kávé, süti, és azokkal szülinapoztam, akikkel szeretek lenni.

2019. júl. 27. 18:54
 1/10 A kérdező kommentje:

Azért kérdezem, mert több embertől hallottam már (kollegáktól, barátoktól), hogy "bejelentkezett a sógornőm szülinapomra". De mindezt olyan hangsúllyal, és szemforgatással, hogy látszik, hogy nyűg a szülinaposnak.

Melyik helyes akkor a címben feltett két variáció közül?

2019. júl. 27. 18:56
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem tartok a születésnapom alkalmából népünnepélyt, akik mégis valamilyen formában köszöntenek, azok kényszer nélkül, tiszta szívből teszik és én örömmel veszem.

Ha bulizni akarok, akkor szülinaptól függetlenül tartok bulit, ahova a barátaimat hívom meg.

2019. júl. 27. 19:01
 3/10 A kérdező kommentje:
2-es, értem. De akkor mi lehet a megoldás? A kényszer köszöntéseket leépíteni? (Mármint rokonság, és muszájból köszöntene pl.)
2019. júl. 27. 19:06
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk mindkettőre volt példa, de előbbi akkor jó, ha az embernek nem nyűg.
2019. júl. 27. 19:09
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

" A kényszer köszöntéseket leépíteni?"

Nagyon egyszerűen.

Idézlek:

" Tehát felhívja, és megkérdezi, hogy mikor mehet felköszönteni. "

Erre te:

- Jaj, nagyon aranyos vagy, de nem tartom a szülinapomat meg. Nekem ugyanolyan nap mint a többi. De kedves vagy, hogy telefonon keresztül felköszöntöttél. Több nem is kell.

Téma le is van zárva.

2019. júl. 27. 19:13
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

2-es vagyok

Én ott kezdtem, hogy a Facebookról töröltem a születésnapomat.

Utána módszeresen nem köszöntöttem, a nekem érdektelen embereket rokonokat, csak azokat akik nekem fontosak, mert kölcsönösen szeretjük egymást.

Ha felhív, vagy ír valaki, azt nagyon kedvesen megköszönöm, hogy gondolt rám és ezzel ennyi.

2 perc, vagy 2 sor.

A szűk család az más, szabvány ebéd vagy vacsora, utána torta, ajándék, puszi és ezzel le van tudva.

Nem kell ennek nagy feneket keríteni, mert akkor az ember élete másról sem szól az év 365 napján, hogy észben tartsa, hogy éppen kinek van szülinapja.

És mint mondtam, bulizni bármikor lehet, a barátokkal, ehhez nem kell indok és nagy felhajtás.

2019. júl. 27. 19:15
 7/10 A kérdező kommentje:
5-ös, ez nagyon jóóóóóóóóóóóó!!!!!!!!!!!
2019. júl. 27. 19:17
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

A mi családunkban úgy szokás, hogy aznap telefonon felköszöntjük az illetőt, és amikor egyébként találkozunk, akkor van ajándék, esetleg torta stb. Mármint a nagymamákkal, unokatesókkal, akik messzebb laknak. Szűk családon belül (akik együtt lakunk: anya, apa, tesók) pedig valamelyik vacsoránál ünneplünk, vagy hétvégén ebédnél. Megbeszéljük, hogy kinek mikor lenne jó. Névnap ugyanígy.

Kifejezett buli kisiskolás korunkban volt, amikor valamelyik szombat délutánra meghívtunk pár osztálytársat. Ez a családi ünnepléstől függetlenül volt.

2019. júl. 27. 19:20
 9/10 A kérdező kommentje:
Hasznosakat írtok, mindenkinek ment a zöld kéz:))
2019. júl. 27. 19:21
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Annak, aki nem kívánatos vendégként lakásomban, megköszönöm, hogy eszébe jutott szülinapom, de rögtön felvilágosítom, hogy a felköszöntés nem engem illet, hanem elhúnyt édesanyámat.

Tőle függött, hogy mikor sírtam fel először a napvilágon.

2019. júl. 27. 20:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!