Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » A "may it be" mit jelent?

A "may it be" mit jelent?

Figyelt kérdés
2019. júl. 17. 18:43
 1/9 anonim ***** válasza:
0%

Google translate? 2 óra alatt simán lefordította volna :)

A válasz:

Legyen

2019. júl. 17. 20:32
 2/9 anonim válasza:
48%
Komolyan, van aki bízik a GT-ben?...
2019. júl. 18. 00:58
 3/9 anonim ***** válasza:
31%
Komolyan? Van. :)
2019. júl. 18. 21:07
 4/9 anonim válasza:
48%
Gratulálok.
2019. júl. 18. 23:22
 5/9 Vree ***** válasza:

A may kifejezhet bizonytalanságot (I may be late. = Lehet, hogy késni fogok.), akárcak a múlt/feltételes idejű alakja, a might.

De a may jelenthet vágyat, kivánságot is:

May god bless you. = Áldjon meg az isten., vagy pontosabban: Bár áldana meg az isten.

Tehát a May it be.-t lehetne mondjuk úgy fordítani, hogy Úgy legyen. (vagy légyen), tehát leszögezni, hogy mindenki szeretné, ha valami valahogyan alakulna.

2019. júl. 19. 09:56
 6/9 anonim ***** válasza:
64%

Na, az utolsó 5 sorban leírta ugyanazt a megoldást amit a gugli is ad.

Először persze kezdve azzal, hogy mi a may be, ami ebben az esetben nem volt kérdés, majd más, may-jel kezdődő mondatokat elemezve ami itt szintén nem volt kérdés, de a jó választ le kell pontozni mert merészeltem azt írni, hogy a gugli translate egy hasznos dolog amit fenntartásokkal kell kezelni, de néha (mint ebben az esetben is) tökéletesen fordít. Segítsen az ilyeneknek a halál :)

2019. júl. 19. 19:10
 7/9 anonim ***** válasza:

Majd ha lehiggadsz, akkor nyilván ráébredsz, mekkora fasságot mondtál - de nem kell itt beismerned.

Hát mire megy valaki azzal, hogy ez vagy jó, vagy nem jó?

Egyébként, ha beírom, hogy may it be happy, akkor jól mondja, hogy legyen boldog

De ha azt írom be, hogy may it be big, akkor azt írja, hogy nagy lehet.

Ez mire jó? Ez semmire.

2019. júl. 19. 20:22
 8/9 anonim ***** válasza:

Én teljesn higgadt voltam és vagyok :)

"Hát mire megy valaki azzal, hogy ez vagy jó, vagy nem jó?" - nem ezt írtam én is? A kérdés az volt mit jelent. Megválaszoltam, erre köszönetképpen 0%-os :) Ezért írtam, hogy segítsen az ilyeneknek a halál :)

Írtam, hogy fenntartással kell kezelni a gugli translatet, de tudni kell használni és 0 angol tudással csak azokban a fordításokban lehet megbízni amik jelölve vannak mint tutihelyes fordítások. A may it be = legyen jelölve van mint tutihelyes.

2019. júl. 19. 22:01
 9/9 anonim ***** válasza:
Oké, felpontoztalak. :)
2019. júl. 20. 09:55

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!