Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Az angol és a német után...

Az angol és a német után melyik nyelv hasznos még?

Figyelt kérdés
2010. júl. 10. 11:40
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
56%
Szerintem a francia. Olasz, spanyolt csak kevés területen tudod használni, de a franciát Kanadától kezdve az anyaországon át, egészen Afrikáig és Ausztráliáig mindenhol értik. Ugye a régi gyarmatok.
2010. júl. 10. 11:48
 2/13 anonim ***** válasza:
53%
Francia, és orosz. Az orosz az egyre népszerűbb mostanság.
2010. júl. 10. 11:53
 3/13 anonim ***** válasza:
37%
Japán, mert ha elég energiát ölsz bele, utána hülyére keresheted magad tolmácsként.
2010. júl. 10. 11:53
 4/13 anonim ***** válasza:
0%
Kínai, francia, spanyol, portugál. Spanyolt és portugált egész Dél-Amerikában tudsz használni.
2010. júl. 10. 12:16
 5/13 anonim ***** válasza:
17%

Ha laza vagy, vagy segítő szakmában akarsz elhelyezkedni, akkor a spanyol, ha konszolidált munkát akarsz végezni akkor francia, ha pedig csak pénzt akarsz, akkor japán, vagy arab. :)

(Bocsi, én csak summáztam, de én is ezeket a nyelveket ajánlottam volna.)

2010. júl. 10. 12:18
 6/13 anonim ***** válasza:
0%
A japán nagyon népszerű, úgyhogy hamarosan telítődni fog. A kínai akkor lehet hasznos, ha legalább három nyelvjárást megértesz (mandarin, kantoni, és még egy). Spanyolt, oroszt mondanám.
2010. júl. 10. 12:19
 7/13 anonim ***** válasza:
30%
Közvetlenül az angol és német után a francia következik. Szó sincs semmiféle japánról meg "kínai"-ról. Bizonyos szakterületeken az orosz is fontos, összességében talán egy negyedik hely megszavazható neki. Utána jönnek a többiek (spanyol, portugál, végül a japán, holland, olasz, aztán a koreai, a skandináv nyelvek stb.)
2010. júl. 10. 12:42
 8/13 anonim ***** válasza:
21%

ma 11:53

Fele annyi idő alatt el lehet végezni egy normális egyetemet (pl. gépészkart, informatikát), amivel jobban lehet keresni, mint japántolmácsként. Rettentően be lehet fürödni ezzel a divatos ázsiainyelv-mániával.

2010. júl. 10. 12:43
 9/13 anonim ***** válasza:
22%
Én azt mondom gondolkozz el, hogy milyen nyelvterületen szeretnél dolgozni és arra a nyelvre állj rá. Pl. lehet hogy egy japántolmács jól keres, de ha tudod, hogy oda soha a büdös életbe nem mész akkor tök fölösleges, mivel azok azért keresnek olyan jól, mert kevesen vannak és kevés a munka így is nekik ezért kérhetnek sokat, hogy kitartson a következő melóig. Egyszer 10 éve elkezdődött egy közgazdász-láz, mindenki az akart lenni, most egy halom legatyásodott, munkanélküli diplomás közgazdászt láthatsz.
2010. júl. 10. 13:51
 10/13 anonim ***** válasza:
Első vagyok. Kösz hogy lepontoztatok, miközben csak válaszoltam a feltett kérdésre...
2010. júl. 10. 16:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!