Miért van ez ha megértem?
Múltkor olvastam egy eredeti regényt, nem lebutítottat és fejezetenként kb 5 szót ha kellett szótáraznom. Zenéket is mind megértem, ott is ritkán szótározok és a filmeknél is mindig tudom, hogy miről van szó.
Na de akkor miért van az, hogy az étteremben meg pl egy rohadt rendelést nem bírok leadni, vagy egy tök alap beszélgetést folytatni akárkivel ? :(
Angolról van szó
"Passzív" és "aktív" szókincsnek hívják (neten ilyen címszóval találsz sok cikket hozzá :) )
https://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__nyelv..
Azt tudom tanácsolni, hogy ne csak olvass, hanem memorizáld is, amit a szereplők mondanak, és próbált azokat a fordulatokat élőszóban is elsütni. Az említett specifikus feladatokhoz, megrendelés leadása, társalgás, külön vannak tankönyvi példabeszélgetések direkt ilyen célra. Illetve gyakorolni kell a dolgot, a szégyenlősséget, a nem elég fürge eszű mondatszövést is edzeni kell. Nyilván aki soha nem szólal meg, az csak dadogva fog tudni beszélni, ha ritkán rákényszerül még az anyanyelvén is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!