Ha tudok oroszul akkor megértem a horvátot?
Figyelt kérdés
Most fogok oroszul tanulni de érdekel nagyon a horvát (egyszerre kettő nem nagyon menne...) és hallottam, hogy a szlávok eléggé megértik egymást...így van ez az orosz-horváttal is?2014. júl. 17. 18:50
1/5 anonim válasza:
van egy orosz és egy ukrán barátnőm is és ők azt mondták megértenek minden szláv nyelvet vannak szavak amiket nem értenek egyből de akkor elmagyarázzák a másiknak pl ha azt mondom hogy "lapcsánka" nem biztos hogy mindenki tudja mi az :D vagy ha azt mondom "a dikó után balra majd a lajtorja alatt lesz" szerintem ez se értik sokan de ha elmagyarázom tudják mi az a dikó meg lajtorja :)
valahogy így beszélnek egymással (szóval ha tudsz oroszul akkor tudsz beszélni a szlávokkal is)
2/5 A kérdező kommentje:
Köszi a gyors választ! :)
Van viszont még egy kérdésem, szerintem fölösleges lenne egy új kérdést írni az oldalra, szóval megkérdezem itt kommentben: szerintetek az orosz vagy a horvát a könnyebb?
2014. júl. 17. 19:10
3/5 anonim válasza:
első vagyok a horvátot nem ismerem talán életemben egyszer hallottam de az orosz szerintem nehéz (jó mondjuk oroszul se tudok :D) csak úgy amiket mondtak nekem a barátaim meg plussz ugye ott az írásjeleket is plussz tanuld meg de szerintem inkább oroszt tanulj mert azzal mindenhol megérteted magad (még észak európában is meg tudod mert sok a lengyel meg a szlávok)
4/5 A kérdező kommentje:
köszi :) a cirill betűket már tudom :)
2014. júl. 17. 20:22
5/5 anonim válasza:
Én horvátul tanultam, nem találtam különösebben nehéznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!